December 1-től négy pénteken és szombaton 15.00-19.00 között Advent a kastélynál címmel rendezünk adventi vásárt. Lehet forralt bort inni, sült gesztenyét enni, folyamatosan szól a karácsonyi zene, kaphatók – valamint elkészíthetők – ajándékok, díszek, a csomagolás kellékei. Mindez természetesen a szépen feldíszített kastély előtt. (Frissítve)
Nem megfelelő időjárás esetén a rendezvény a kastély télikertjében, történelmi fogadó helyiségeiben kap helyet.
Az előzőket programok egészítik ki; lesznek köztük „színpadi” produkciók, kézműves foglalkozások és karácsonyfa díszítő verseny is. Változik a nyitvatartás, a „vásári” napokon (pénteken és szombaton) este 7-ig tart nyitva a kastély is.

?Advent a kastélynál – Részletes program?
A karácsony színei, illatai, ízei, dallamai, díszei, kiegészítői és ajándékai december 1-től
négy pénteken és szombaton 15.00-19.00 között
kastélybeszállítók árudája folyamatosan
?december 1. (péntek) 17.00?
Ajándék
Zeke Adél és Szatmári Luca műsora
?december 2. (szombat) 17.00?
Három kismalac karácsonya
a Napfény Bábcsoport előadása
Kísérő program:
13.00, 14.00, 15.00 Pincetárlat
15.00-18.00 Játékos szalondélután (társas- és kártyajátékok)

⭐december 8. (péntek) 17.00⭐
Karácsonyi népi énekek
(a Békéscsabai Bartók Béla Zeneiskola növendékeinek műsora)
Kísérő program:
15.00 Karácsonyfa díszítő verseny
⭐december 9. (szombat) 17.00⭐
az Erkel Ferenc Vegyeskar koncertje
Kísérő program:
15.00-18.00 Női szalon – Aranyfonal hímzett világ
?december 15. (péntek) 17.00?
Meseíró verseny eredményhirdetése
Baracsi István zenés karácsonyi gyermekműsora

?december 16. (szombat) 17.00?
Hókirály
(a Tick-Tack Bábszínház zenés, interaktív bábjátéka)
Kísérő program:
15.00-18.00 karácsonyi díszek készítése
⛄december 22. (péntek) 17.00⛄
Fehér karácsony
(Czeglédi Katalin zenés műsora)
Kísérő program:
15.00-18.00 mézes sütemény készítése, díszítése

⛄december 23. (szombat) 17.00⛄
Gyulai Ifjúsági Fúvószenekar koncertje
Kísérő program:
10.30-13.00 karácsonyi képeslapok, ajándéktasakok készítése
15.00-18.00 szaloncukor készítése és csomagolás
Fotó: Incze László
Szöveg: Fábián Tamás



