info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Rólunk

layout-300x300

A teljes egészében önkormányzati tulajdonú cég, az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. működteti a gyulai kiállítóterek jelentős részét és felelős a város rendezvényei jelentős hányadának megszervezéséért, lebonyolításáért. 

A cég kötelékébe tartozik a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont, a Gyulai Vár, az Erkel Ferenc Művelődési Központ, az Erkel Ferenc Múzeum, az Erkel Ferenc Emlékház, a Ladics-ház és a Kohán Képtár.

Gyula 2008 óta büszkén viselheti a Kultúra Magyar Városa kitüntető címet, melynek elnyerésében fontos szerepet játszott a kft. jogelődje, a Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. is. Cégünk (és jogelődjei) több mint négy évtized tapasztalatai és az ez idő alatt kialakított kapcsolatrendszer segítségével fogja össze a térség kulturális életét. 

Tevékenységünk meghatározza a gyulai, a kistérségi közművelődést, a szabadidős tevékenységeket, a szórakozást és a hagyományőrzést.  

Érezve felelősségünket e téren, célunk, hogy mindenki hozzáférjen a történelmi, kulturális értékekhez. Hiszünk abban, hogy a közösen, tartalmasan eltöltött idő segítségével válik élővé a közösség, általa teljesebbé a helyiek élete, és így érezhetik magukat otthon vendégeink is.

5700 Gyula, Béke sgt. 35.
(+36-66) 463 544
info@gyulakult.hu

 

Az Erkel Ferenc Művelődési Központ küldetésnyilatkozata

A gyulaiak és a környező települések lakosainak első számú kulturális helyszíne az Erkel Ferenc Művelődési Központ.

Ahogy a városba látogató turistákat a kiállítóhelyek, úgy szolgálja ki a helyben élőket az intézmény. A könnyű- és klasszikus zenei koncerteket, a helyi képzőművészek kiállításait, a kisközösségeket, a gyermek- és ifjúsági programokat, a játszóházakat, kézműves foglalkozásokat, diákönkormányzati képzéseket, de még a városban tevékenykedő civil szervezetek többségét is a Béke sugárúti épületben találják a helyiek. Nem túlzás tehát, hogy az intézmény tevékenységével összefogja a gyulai és a kistérségi közművelődést, a szabadidős tevékenységeket, a szórakozást és a hagyományőrzést.

A gyulai művelődési központ 2015-ös felújításának köszönhetően nemcsak új arculatot kapott az épület és vált energetikailag is korszerűvé, de funkciójában is megújult. A beruházás építészetileg is igyekezett segíteni azt a szándékot, hogy a létrejött új multifunkcionális közösségi központ a társas együttlét változatos formáinak, és a szórakozás programjainak színterévé váljon.

Az itt dolgozók a megvalósuló programok, rendezvények mellett legszívesebben elkötelezett szabadidős tevékenységet folytató szakköreikkel, klubjaikkal, tanfolyamaikkal, alkotó- és amatőr művészeti csoportjaikkal határozzák meg intézményüket.

A gyulai művközpont munkatársainak célja, hogy mindenki hozzáférjen a város történelmi, kulturális értékeihez. Kiscsoportjaik tagjaival együtt hiszik, hogy a közösségeikben tartalmasan eltöltött idő és rendszeres megjelenésük a helyi nyilvánosság előtt teszik a Gyulán élőket valódi közösséggé.

 

Megszakítás