info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Sport és mozgás

 

Békés Megyei Önvédelmi- és Közelharci Egyesület

A civil szervezet gyulai iskolája igazi különlegességet kínál, az Escrima-t. Wing-Tsun alapú, a Fülöp-szigetekről eredeztethető harcművészetről van szó, ami minden korosztálynak ajánlható. A fizikai és mentális egyensúly megteremtése mellett az is fontos szempont, hogy a tréningek jó hangulatban telnek.

Edzések: hétfőn 19-20, csütörtökön 18-19 óra között.

Vezető: Kovács Attila (20/485 3667)

 

Gyulai Karate Egyesület (gyermek karate)

Az edzéseken a gyerekek „karatét játszanak”, miközben a shotokan karatéval ismerkednek meg. Bár komolyabban az iskoláskorúakkal foglalkoznak, a kisebbeknél is fontos szempont a mozgáskoordináció vagy éppen a koncentrációs készség fejlesztése. A kitartás és az akaraterő, valamint az állóképesség erősítése sem hátrány.

Edzések: hétfőként és szerdánként 16-17 óra között.

Vezető: Baracsi István (70/319 7073)

 

Grácia Mazsorett Együttes

Hogy a 8 és 12 év közötti lányoknak miért nyújthat sikert a mazsorett tánc? Mert olyan mozgásformáról van szó, amely a társastánccal ellentétben nem igényel párt, önállóan is magas szinten végezhető. A mazsorett tánc mellett botforgatási technikákat tanulnak az együttes tagjai, így a mozgáskoordináció mellett a kézügyességük is fejlődik. Ami pedig a legnagyobb élményt nyújtja: az előadást esetenként élő fúvószene kíséri.

Közös alkalmak: hétfőn és szerdán 16-19 óra között, a Vigadóban.

Vezető: Rábai Szilvia (70/770 9114)

 

Premier Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

Az iskola a szórakoztató zenét és kortárs-modern táncot oktatja az általános iskola első osztályától a szakgimnáziumos fiatalokig, valamint felnőtteknek felső korhatár nélkül. A pop-rock-jazz, valamint a kortárs-modern tánc műfajban országszerte elismert előadóművész-tanárok tanítanak államilag finanszírozott formában. Az iskolát elvégzők egy szakvizsga után hivatásszerűen művelhetik a zenét vagy táncot. A Premier olyan szakvizsga bizonyítványt ad, amivel nemcsak tanítani lehet, hanem amit EU-szerte elfogadnak.

Igazgató: Kulcsár Sándor (30/960 0219)

 

Szabad Torna Sport Egyesület gyermektornája

Varga Adrienn Európa-bajnok tornász a megszerzett ismereteit, tapasztalatait edzőként kamatoztatja. Gyermektornája fókuszában a kíméletes, örömet adó mozgás, a kisgyermek-anya kapcsolat erősítése és a minőségi együttlét lehetőségének megteremtése áll. A szakember azt ígéri: minden szükséges információt, gyakorlatot és mozgásformát egy helyen, kompakt módon kapsz meg – ahogy arra neked szükséged van.

Közös alkalmak: hétfőn 17-19 és szerdán 17.30-19 óra között.

Vezető: Varga Adrienn (30/903 0801)

 

Közösségek

Megszakítás