info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Múzeumpedagógia

Gyulai Almásy-kastély

Az állandó tárlat biztosította egyedülálló interaktivitást is lehet fokozni, kiegészíteni. A játékos múzeumpedagógiai foglalkozások elősegítik a történelmi korral való azonosulást, az ismeretek könnyed, szórakoztató formában történő átadását, a tartalmas időtöltést. Lehetőséget biztosítunk a főúri szabályok, a báli etikett, az illemtan megismerésére, elsajátítására, vagy éppen legyező, árnykép- és táblajáték-készítésre, de fényt deríthetünk arra is, hogy mivel és miként játszottak a legifjabb grófok és grófkisasszonyok.

A foglalkozások 10 éves kortól ajánlhatók, átlagos időtartamuk pedig 90 perc.

További információk Kukla Ildikó múzeumpedagógus-kulturális szervezőtől kérhetők a kuklaildiko@gyulakult.hu mailen!

Gyulai vár

A Mesés középkor elnevezésű, 60 perces foglalkozás elsősorban nagycsoportos óvodásoknak és kisiskolásoknak szól, s ennek keretében egy homoktálcán lehet kiégetett agyagtéglák segítségével várat építeni. Az elsősorban iskolásoknak ajánlott, szintén egyórás „Királyok kora” a középkori kódexek történetével és elkészítésük módjával ismerteti meg a résztvevőket, az elkészült munkákat a foglalkozás végén haza is lehet vinni. Van ajánlatunk a felső tagozatos és középiskolás diákoknak is; az Erkel Ferenc Múzeum szakemberei a várhoz kapcsolódó több témában is várják rendhagyó történelem órákra az iskolai közösségeket (osztályokat, szakköröket).

További részletek felől Árgyelán Adrienn múzeumpedagógus-kulturális szervezőnél érdeklődhet az argyelanadrienn@gyulakult.hu mailen!

Megszakítás