info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Bővül a Kohán Képtár nyitva tartása és több kedvezményt is kínálnak a galéria új időszaki tárlata belépőjegyének megvásárlásához

Egyedi élményt kínál június 1-től a Kohán Képtár. Dr. Böhm József németországi ideggyógyász különleges gyűjteményének több mint félszáz darabja lesz látható Gyulán. Az anyag ma a legjelentősebb magyar és szász vonatkozású magángyűjtemények közé sorolható, Magyarországon ritkán látható kollekció, amelynek egyes darabjai a nemzetközi mezőnyből is kiemelkednek.

A gyűjtemény minősége, különlegessége megkívánja, hogy az intézmény meghosszabbított nyitva tartással készüljön a tárlatra. Ennek megfelelően a Kohán Képtár – és a vele rotációban hagyományosan fél-fél napot nyitva tartó Ladics-ház – a megszokott helyett június 1-től kedd és vasárnap között 10-18 óráig lesz látogatható.

(Július 1-től, a turisztikai főszezon indulásától az Almásy-kastély, a vár, az Erkel emlékház, a Kohán Képtár és a Ladics-ház látogathatósága még tovább bővül; a kiállítóhelyek mindegyike minden nap nyitva lesz, némelyike pedig hosszított nyitva tartással is várja majd a látogatókat.)

Nem csak a nyitva tartás meghosszabbításával, hanem kedvezményes jegyvásárlással is segíti az idei, hazai képzőművészeti kiállítások egyik legkiemelkedőbb eseménye iránt érdeklődőket a gyulai kiállítóhelyeket működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft.

A Kohán Képtár június 1-én nyíló új időszaki tárlatára a teljes árú belépő 1500 forintba kerül (a kedvezményes jegy 750 Ft), a kastélybelépővel, várbelépővel vagy Négy az egyben jeggyel érkezőknek azonban 50 százalékos kedvezményt biztosítanak. Féláron tekinthetik meg a Böhm-gyűjteményt azok is, akik a Gyula belvárosában felállításra kerülő szelfi pontnál fotót készítenek, azt feltöltik közösségi média (Facebook, Instagram) felületükre és a posztot a belépő vásárlásakor megmutatják a képtár jegypénztárában.

Fontos információ még a képtár időszaki tárlatával kapcsolatban, hogy – bár a június 1. és augusztus 25. közötti időszakban a Kohán Képtár jegyára magasabb a szokásosnál – a galéria megtekinthetőségét is tartalmazó Gyulakult és Visit Gyula Card csomagok ára változatlan marad.

Címkék: , , , , , , , , , , , , ,
Skip to content