info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Tedd, amihez kedved van! 😉

Érdemes alaposan utánajárni hogyan lehet jól eltölteni a rendelkezésre álló értékes szabadidőt. Ha rajtunk múlik, akkor lehet például sport és mozgás, kreatív hobbi, művészeti tevékenység vagy éppen életmóddal kapcsolatos ismeretek elsajátítása.

Ami rajtunk és csoportjainkon, közösségeinken múlik, megtesszük: tavaly szeptember óta jelentősen bővült a kínálat.

Gyula legnagyobb befogadóképességű közművelődési intézményében, az Erkel Ferenc Művelődési Központban és a Vigadóban immár közel 40 csoport működik, havonta több mint 200 foglalkozás valósul meg.

Térj be hozzánk, tájékozódj, mérd fel igényeidet, lehetőségeidet és hozz megalapozott döntést❕

 

Életmód és szabadidő

 Békés Megyei Göndöcs Benedek Méhész Egyesület: Szintén nagy hagyományokkal bíró szervezetről van szó, több mint négy évtizede működik.

Haász Ferenc 1975 óta vezeti a lelkes közösséget. A tagok tájékoztatást kapnak az éppen aktuális témákról. Szóba kerülnek a támogatási lehetőségek, a méz árak, de szó esik a méheket fenyegető betegségekről és ezek megelőzéséről, valamint a kirándulásokról és egyéb közösségi tevékenységekről is. A megyei egyesület 650 taggal bír, míg a gyulai 130-at számlál.

A részvételhez nem szükséges aktív tagnak lenni, a méhészet iránt érdeklődő „külsősöket” is szeretettel várják. Minden hónap első hétfőjén 17 órától 19 óráig tartanak összejövetelt. Haász Ferenc 06-30/221-50-94

Békés Megyei Családfakutató Klub: Az értékőrző tevékenységet végző csoportot Gyevnár Erika genealógus vezeti. A közösség 2016 szeptemberében lelt otthonra a művelődési központban.

A csoporttagok a családjuk története, múltja iránt érdeklődnek és ezáltal helytörténeti értékmentést is végeznek. A klub vezetője ismertette, két évtizeddel ezelőtt önállóan fogott bele a családfakutató tevékenységbe, majd a levéltárban maradt, immár kutatóként. A családfa-kutatáshoz nagy szorgalom és kitartás szükségeltetik, mert ez a fajta hobbi sokszor aprólékos és időigényes.

A foglalkozásokat csütörtökönként 16 óra 30 perctől 18 óráig tartják. Gyevnár Erika a 06-20/327-79-19-es számon érhető el!

Ciróka-Maróka baba-mama klub: a klub egyik leghangsúlyosabb célja, hogy a szülők megfelelő tájékoztatást kapjanak az őket és gyermekeiket érintő fontos kérdésekben. Lehetőség adódik például élő hangszeres zene hallgatásra, nevelési kérdések kibeszélése mellett szakemberektől, orvosoktól lehet kérdezni, kézműves kreatív foglalkozásokon lehet részt venni.

Molnárné Suhajda Tímea ismertette, a részvétel térítésmentes, minden kedden 10-11 óra között tartják a klubfoglalkozást, ahol a babócák szocializálódhatnak és természetesen az anyukák és apukák is jól érezhetik magukat.

Bővebb tájékoztatás a foglalkozásvezetőtől, Molnárné Suhajda Tímeától kérhető a 06-20/775-86-06-os telefonszámon.

A Pici Maci Muzsika címet viselő baba – mama fejlesztő foglalkozásról Bogdánné Száva Mariann zongoratanár adott tájékoztatást.

Az anyukák kedvükre bővíthetik dalkincsüket és ölbeli játéktárukat – ismertette, hozzátéve: a gyermekek korosztályának megfelelő dal- és mondókaanyag segítségével kiválóan fejlődik a gyermekek zenei képessége, valamint memóriája és szókincse. Mindezek mellett a zenei nevelés kedvező hatással van a babák érzelmi, értelmi, mozgás-, beszéd- és szocializációs fejlődésére.

A földszinten található játszóházban, szerdánként 10 óra és 11 óra között tartandó foglalkozásokon énekek, ölbeli játékok, sétáltatók, ritmushangszerek, buborékfújók és sok-sok zene várja az érdeklődőket! Bővebb információk, további részletek a 06-20-967-73-74-es telefonszámon kérhetők.

A Balázs Eszter vezette Kreatív Klub azért jött létre, hogy a gyulai kézimunkázók rendszeresen találkozhassanak és segíteni tudják egymást.

A gyakorlottabbak szívesen segítséget nyújtanak, a lényeg, hogy aki szeret kötni, horgolni, gyöngyöt fűzni, mindezt jó hangulatban tehesse. Az alkalmakra mindenkit szeretettel várnak kortól, nemtől, tudásszinttől függetlenül. A csoportban több nyugdíjas van, azonban a huszonévesektől kezdve szinte minden korcsoportból van legalább egy tag. A találkozók külön tematikával szerveződnek, de természetesen nem kötelező jelleggel. A lényeg, hogy mindenki jól érezze magát!

A foglalkozásokat páratlan heteken péntekenként, 15 óra és 19 óra között tartják. Balázs Eszter a 06-30/478-47-12-es számon hívható!

Védőburok Közhasznú Egyesület – Burokban a család Az egyesület, Burokban a család elnevezésű projektje márciustól indul.

Közlésük szerint a cél a család társadalmi szerepének megerősítése, a családi kohézió növelése, a krízishelyzetek kezelése, illetve a krízishelyzetek kialakulásának megelőzése olyan komplex szolgáltatásokkal, melyek egyszerre több oldalról és egymás hatását erősítve kezelik az adott problémát. A szolgáltatásaik ingyenesek: tanácsadásokat, kis- és nagycsoportos foglalkozásokat, előadásokat, családi napokat szerveznek szülőknek, gyermekvállalás előtt állóknak, gyermeküket egyedül nevelőknek, nagycsaládosoknak, nagyszülőknek.

Az érdeklődők a Művházban kaphatnak tájékoztatást nyitvatartási időben hétfőtől csütörtökig 9 órától 16 óráig, pénteken pedig 9 órától 14 óráig.

Védőburok Közhasznú Egyesület – Pont Neked Az egyesület „Pont Neked” című programjának célja az önkéntesség népszerűsítése, önkéntesek toborzása és önkéntes kisközösségek szervezése a gyulai és a sarkadi járásban. Közlésük szerint „önkéntes jótett kihívás” programot indítanak, ami júliustól decemberig tart majd.

A kihívás lényege az, hogy az önkéntesek minden hónapban végrehajtanak egy „jótettet”, ezáltal megtapasztalhatják a jótékonyság pozitív hatásait. A „jótettek” tervezetten általában valamilyen országos önkéntes akcióhoz, világnaphoz, helyi eseményhez kapcsolódnak.

A csatlakozni vágyók a Művházban, az egyesület irodájában jelentkezhetnek nyitvatartási időben.

Belvárosi Nyugdíjas Klub: A klub megközelítőleg két évtizede működik, a megalakulást követő egy-két évben már Schriffert József végezte a vezetői tennivalókat.

Az összejövetelek elsődlegesen kikapcsolódási, feltöltődési lehetőséget biztosítanak, a tagok találkozhatnak, beszélgethetnek, ahogyan a foglalkozásvezető, Schriffert József mondta: odafigyelnek egymásra. Évente háromszor-négyszer szerveznek nagy közös vacsorákat. Minden nyugdíjast szívesen látnak, szeretettel fogadnak.

Minden hónap első szerdáján találkoznak, méghozzá a 14 óra és 17 óra közötti időszakban. Schriffert József 06-66/461-368

Értelmiségi Nyugdíjas Klub: Mindzsák Erzsébet több mint egy évtizede látja el a vezetői feladatokat, a szabadidős, kulturális programok szervezése mellett nagy hangsúlyt fektet az egészségmegőrzésre, a rendszeres mozgásra.

Kirándulásokat, túrákat, téli és nyári sétákat is terveznek és valósítanak meg, mint mondta, a foglalkozások családias hangulatban telnek. Sokat járnak színházba, moziba, de emellett az ügyes-bajos dolgokat is megvitatják, odafigyelnek, vigyáznak egymásra és természetesen az állandó mozgás révén önmagukra is.

A találkozóikat minden hónap utolsó szerdáján 15 órai kezdettel, egy órás időtartamban tartják. Mindzsák Erzsébet a 06-30/400-94-22-es telefonszámon érhető el!

Gyulai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete: Az immár több mint negyed évszázados egyesület céljait Csonka György ismertette, aki elmondta: szellemi vetélkedőket, utazásokat és esti programokat is szerveznek.

Fontosnak tartják az élethosszig tartó tanulást, ennek érdekében született meg korábban a Nyugdíjas Akadémia elnevezésű kezdeményezés. A programot szoros együttműködésben valósítják meg, melyben a városháza munkatársai mellett a Szent István Egyetem gyulai kara is közreműködik.

Összejöveteleiket hétfőnként és szerdánként 10 óra és 12 óra között tartják. Csonka György a 06-70/339-33-31-es számon érhető el!

Harisnyagyári Nyugdíjas Egyesület: A korábbi harisnyagyári dolgozókat összefogó szervezetet Mészár Ferencné viszi immár több mint öt éve. A fő vezérelv, hogy odafigyeljenek egymásra és jókat beszélgessenek, rendszeresen találkozzanak.

A tagok többsége 70 év feletti, nagyon szeretik a családias alkalmakat. Bár az egyesület azért indult, hogy a gyár dolgozóit fogja össze, azonban a „külsősöket” is szertettel várják, a jelentkezést mindenképpen elfogadják.

Az egyesület tagjai minden hónap utolsó keddjén találkoznak 14 óra és 16 óra között. Mészár Ferencné a 06-20/226-05-50-es telefonszámon érhető el!

Polgári Nyugdíjas Egyesület: Az egyesület 2015-ben ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját, a vezetői tisztséget Bálányi Györgyné látja el. Mint mondta, közösségi programokat, összejöveteleket, foglalkozásokat, kedves kirándulásokat, eseményeket szerveznek.

Sok az egyedülálló nyugdíjas, azonban a nem egyedülállóak is igénylik ezeket a jó hangulatú tevékenységeket – tette hozzá. A tagok rendszeres tájékoztatást kapnak a városi ügyekről, közügyekről, hiszen erre is fokozott igény mutatkozik.

Az egyesületi tagok a találkozóikat minden kedden 14 óra és 16 óra között tartják. Bálányi Györgyné a 06-20/345-50-20-as számon érhető el!

Gyulai Nótakedvelő Nyugdíjasok Klubja: Nagy Ferencné, ahogyan mindenki ismeri, Katika a fő szervező elvvel összefüggésben úgy fogalmazott: a nótázás, éneklés szeretete hozta össze ezt az erős közösséget.

Rendszeresen fellépnek, versenyeket vesznek részt. A környező településeken és Gyulán is nagyon jó hangú nyugdíjas énekesek vannak, akik igazán szívvel művelik ezt a műfajt – tette hozzá.

Mindenkit szeretettel várnak, a hónap utolsó hétfőjén 16 órától 19 óráig. Nagy Ferencnét a 06-30/437-03-36-os számon lehet elérni.

Művészeti tevékenységek

 Gyulai Erkel Ferenc Vegyeskar: A nagy múltú kórust Rázga József alapította több mint négy évtizeddel ezelőtt, Perlaki Attila karnagy 2003-ban vette át a szakmai irányítást, majd a közösség vezetését.

A repertoár jelentékeny hányadát Erkel Ferenc kórusművei, átiratai adják. Céljaik között szerepel a nagy zeneszerző hagyatékának ápolása, az Erkel-életmű népszerűsítése. Állandó kapcsolatot tartanak az Erkel Ferenc Társasággal és annak vezetőjével Somogyváry Ákossal; több alkalommal volt alkalmuk közös munkára.

A kóruspróbák kedden és csütörtökön 18 óra és 20 óra között zajlanak. Bővebb információk Perlaki Attilától kérhetők a 06-20/886-20-72-es telefonszámon!

Gyulai Alkotók Baráti Köre: A művészeti csoport tevékenységéről Patkás Irén adott tájékoztatást, aki elmondta, hogy zárt, hatfős baráti alkotói közösségről van szó. Mindannyian festenek, egyikük pedig a fafaragással is közelebbi „ismeretséget kötött”.

Az örömfestés az, ami összeköti őket, gyakorta vesznek részt alkotásaikkal különböző kiállításokon. Mindannyian más-más szintről indultak, ismereteiket önképzéssel bővítik, van, aki gyermekkora óta fest, van, aki pedig nyugdíjasként vetette bele magát a képzőművészetbe. A működésük nem hivatalos egyesületi formában történik, ténylegesen baráti körként tevékenykednek.

Az alkotói baráti kör csütörtökönként jön össze, a 15 órától 19 óráig tartó időszakban. Patkás Irén 06-30/617-14-95

József Dezső Szakkör: A József Dezső Amatőr Szakkör és Alkotótábor Egyesület a helyi és környékbeli alkotókat tömöríti, kezdő és haladó szintű tagsággal.

Alkotnak, beszélgetnek, kiállításra, szabadegyetemre járnak. Az egyesület célja, hogy a képzőművészetben az amatőr alkotók ismereteiket bővítsék és fejlődjenek, kiállításokon bizonyíthassanak. Azt szeretnék, hogy az amatőr alkotók ne képeslapokat, fotókat másolgassanak, hanem a festőiség eszközeivel oldják meg az ábrázolást, hogy művészetükben, műértésükben, kritikai öntudatukban és alkotásuk művészi nívójában közösen fejlődjenek.

Összejöveteleiket minden kedden 14 óra és 18 óra között tartják.

Magyarvárosi Népdalkör: Kiss Ferenc művészeti vezető arról számolt be, hogy az éneklés öröme, a népdalok szeretete az elsődleges szervező elv.

A próbákon vagy új dalokat tanulnak be vagy a már meglévő repertoárt csiszolják azért, hogy minél jobban szóljon a soron következő fellépésen. Ebből a szempontból a tavasz és az ősz tekinthető sűrűbb időszaknak, hiszen a koncertek javarészt ebben a két évszakban szaporodnak fel. Ha valaki kedvet érez ahhoz, hogy közelebbről is megismerkedjen a népdalokkal és szeret énekelni, akkor mindenképpen érdemes egy-egy alkalmat felkeresni.

Erre csütörtökönként 16 óra és 18 óra között van lehetőség. Kiss Ferenc a 06-20/429-27-80-as számon érhető el!

Nevess! Ints! Bábcsoport: A csoportot Japport Ferencné vezeti. Bábszínházi tevékenységük több mint három évtizeddel ezelőtt kezdődött, ám ma is szívesen játszanak ifjú közönségüknek.

A városi programok, rendezvények, események rendszeres fellépői, az általuk előadott darabok a kicsik nagy kedvencei. Az óvodapedagógus szerint a gyerekek sokat meríthetnek a mesék tanulságaiból, mivel a bábjátéknak mindig van egy olyan konklúziója, ami az erkölcsi nevelést célozza. Mindezt viszont nem direkt módon teszi, hanem úgy, hogy a gyermek maga vonhassa le a helyes következtetéseket.

A csoport csütörtökönként találkozik, méghozzá 16 óra 30 perctől 19 óráig. Érdeklődni a 06-70/361-54-67-es számon lehet!

Senior Társastánc Klub: A klub jó ideje, megközelítőleg másfél évtizede létezik, a vezetői tisztséget az utóbbi időszakban Debreczeni Jánosné tölti be.

Mint fogalmazott, nem foglalkoznak táncoktatással, a szervezet a korábbi versenytáncosokat tömöríti, a tagokat a mozgás szeretete köti össze. Szeretnek keringőzni, a bécsi- és az angolkeringő, valamint a többi szalontánc is megtalálható a repertoárban. A klubéletet különféle fellépések színesítik, melyeket legalább annyira alapos felkészülési időszak előzi meg, mint aktív versenyzői időszakukban.

Összejöveteleiket, próbáikat hétfőnként tartják, méghozzá 19 órától 20 óra 30 percig. Debreczeni Jánosné foglalkozásvezető a 06-70/292-11-50-es számon tud bővebb információkkal szolgálni!

Székely Aladár Fotóklub: A klub 1984 óta működik, története azonban ennél korábbra nyúlik vissza. Az elmúlt néhány évben megyei szinten is aktív közösséggé nőtte ki magát.

A gyulai tagok mellett Sarkadról, Békéscsabáról, Mezőberényből, Elekről is látogatják a foglalkozásokat. A csoport szakmai tekintélyére jellemző, hogy nem csak kedvtelésből fotózók látogatják foglalkozásaikat. Fényképésztanulók sőt, hivatásos fotóriporterek is tagjai a Székely Aladár fotóklubnak.

A közösséget Bánfi Barna vezeti, a foglalkozásokat keddenként 18 óra és 20 óra között tartják. A foglalkozásvezető a 06-30/334-97-35-ös telefonszámon érhető el!

Bejelentkezés alapján

A 79. Számú Galamb- és Kisállattenyésztő Egyesület több mint 10 éve működik, a vezetői feladatkört Püspöki Zsolt látja el.

A tervek, célok, elképzelések témakörben a legfontosabb cél, hogy a fiatalokat még inkább bevonják a díszmadár, díszgalamb, díszbaromfi tenyésztésbe – mondta el kérdésre.

Kapcsolatfelvétel, bejelentkezés Püspöki Zsoltnál a 06-70/241-55-65-ös telefonszámon lehetséges.

Gyulai Rádióamatőrök Klubja: A klub titkára, Burda Szilárd elmondta, ennek a különleges hobbinak köszönhetően akár több száz vagy éppen több ezer kilométeres távolságban is barátságok köttetnek. A szervezet mintegy 60 éve működik, történeti gyökerei igen messzire nyúlnak vissza, bizton elegendő Bay Zoltán Lajos fizikust megemlíteni.

A gyulavári születésű tudós vezette azt a csoportot, melynek Európában először sikerült radarvisszhangot észlelnie a Holdról. Nevéhez fűződik tehát a magyar Hold-radar kísérlet, a fotoelektron-sokszorozó és a fénysebességre alapozott méterdefiníció.

A tagság előzetes megbeszélés szerint találkozik, ez ügyben érdemes Burda Szilárdot a 06-30/393-99-64-es telefonszámon keresni. 

Sport és mozgás

Az alakformáló torna többféle edzéstípust foglal magába, ide sorolható például az intervall.

Ez az edzésfajta változó szakaszokra, terhelési és pihenő szakaszra bontja a tréninget: a mozgás nem marad abba teljesen, a résztvevők kisebb intenzitással tornáznak tovább a következő, erősebb terhelésig. A másik fajta a klasszikus alakformáló torna, ami kimondottan aerobik elemekre épül – minderről Szentlélekiné Csávás Erika, az edzést vezető tréner adott tájékoztatást.

Edzés hétfőn és szerdán a Vigadóban, pénteken a Művházban, 18 órától 19 óráig. További információk a 06-70/529-05-55-ös telefonszámon kérhetők.

A kismama torna esetében az izomcsoportok erősítése, „karbantartása”, az állóképesség növelése, javítása vagy éppen az adott izomcsoport ellazítása az elsődleges. A terhesség alatti gyakorlatok erősítik az izmokat és javítják azok tónusát.

A gyakorlatok segítenek a terhesség alatt felgyűlt plusz kilók „cipelésében”, a vajúdásra és a szülésre való felkészülésben, valamint a szülés utáni gyors „felépülésben”. Szentlélekiné Csávás Erika több mint egy évtizede tevékenykedik sportoktatóként, aerobikoktatóként, szakszerű segítséget nyújt a gyakorlatokhoz.

Kismama torna a Művházban kedden és csütörtökön 16 óra 30 perctől 17 óra 30 percig. A 06-70/529-05-55-ös telefonszámon érdemes érdeklődni.

A Békés Megyei Önvédelmi- és Közelharci Egyesület gyulai iskolája igazi különlegességet kínál, az Escrima-t.

Ahogyan Kovács Attila, a mester fogalmazott: Wing-Tsun alapú, a Fülöp-szigetekről eredeztethető harcművészetről van szó, ami minden korosztálynak ajánlható. Hozzátette, a fizikai és mentális egyensúly megteremtése mellett az is fontos szempont, hogy a tréningek jó hangulatban telnek.

Az edzéseket hétfőn és csütörtökön 17 óra és 18 óra között tartják. Jelentkezni személyesen vagy a 06-20/485-36-67-es telefonszámon lehet.

A FitForce funkcionális köredzésként jellemezhető és azért érdemes ezt választani, mert egy-egy alkalommal egyszerre mozgat meg minden testrészt, izomcsoportot.

A konditermi edzéssel szemben tehát, intenzívebb megterhelést kínál. Mint Bátkai-Oláh Éva edzésvezető elmondta, van benne pulzusemelő és izomerősítő rész is.

A jó hangulat a többi csoporthoz hasonlóan itt is garantált, a mozgás öröme kedden és csütörtökön 18 óra és 19 óra között élhető meg. További információk a 06-30/365-99-56-os telefonszámon kérhetők.

Gyulai Karate Egyesület (gyermek karate): Az edzéseken a shotokan karatéval lehet megismerkedni, a foglalkozásokon a gyerekek „karatét játszanak” – minderről Baracsi István adott tájékoztatást.

Mint a mester fogalmazott, az iskoláskorúakkal foglalkoznak komolyabban, azonban a fiatalabbaknál is fontos szempont a mozgáskoordináció vagy éppen a koncentrációs készség fejlesztése. A kitartás és az akaraterő, valamint az állóképesség erősítése sem hátrány.

A szerdánként 17 óra 30 perctől 18 óra 30 percig tartó edzésekkel kapcsolatosan a 06-70/319-7073-as telefonszámon kérhető bővebb tájékoztatás.

A Kangoo esetében határozottan „bulis” edzéstípusról, alakformáló aerobikról van szó. A csoportos edzéseken alkalmanként 500-1000 kalóriát lehet elégetni – minderről Palkó Noémi adott tájékoztatást. Ez a 60 perc sosem unalmas, hiszen újabb és újabb koreográfiák kerülnek elő, köszönhetően az edzést vezető tréner kreativitásának.

Az elhatározás mellett speciális „kenguru cipő” szükségeltetik, ez a helyszínen igényelhető, Palkó Noémi biztosítja. A speciális cipőre emlékeztető alkalmatosság rehabilitációs eszközként is használatos, ezért azoknak is javallott a Kangoo, akik ízületi bántalmakkal, sérüléssel vagy éppen túlsúllyal küzdenek.

Tréning hétfőn és csütörtökön 19 órától 20 óráig.

Az Ironform extrém zsírégető óratípus. Lényege, hogy az alapgyakorlatokat lassítják le, az izmok ilyen módon nagyobb terhelést kapnak. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy az edzés vontatott vagy unalmas lenne, hiszen az izmok ezáltal nagyobb igénybevételnek vannak kitéve.

Rehabilitációs jellege miatt nagyobb súlyfelesleggel rendelkezőknek és idősebbeknek is ajánlott – fogalmazott Palkó Noémi. „Nem ugrálunk, nem kapkodunk, így még jobb hatást érhetünk el. Az óra után garantált az izomláz. Az edzés online élőben is követhető lesz otthonról az életmód program keretei között.”

Edzés szerdánként 19 órától 20 óráig, érdeklődni a 06-70/779-10-08-as telefonszámon érdemes.

A kezdőknek, 8 és 12 év közötti lányoknak címzett mazsorett tánc tanfolyamról szólva Rábai Szilvia okleveles mazsorett, modern- és gyermektánc oktató elmondta, önállóan is el lehet érni sikereket, nem olyan mozgásformáról van szó, ami párt igényel, nem olyan, mint például a társastánc.

A mazsorett tánc mellett botforgatási technikákat is meg lehet tanulni, így a mozgáskoordináció mellett a kézügyesség is fejlődik. A legfontosabb, hogy az előadást esetenként élő fúvószene kíséri – húzta alá.

A szerdánként 16 óra 15 perctől 17 óra 45 percig, a Vigadóban tartandó foglalkozásokról Rábai Szilvia szolgálhat bővebb információkkal, az oktató a 06-70/770-91-14-es telefonszámon érhető el.

Szabad Torna Sport Egyesület (gyermektorna): Varga Adrienn aktív versenyzői időszakában fantasztikus eredményeket ért el, a megszerzett ismeretet, tapasztalatot edzőként kamatoztatja.

A tréningeken a torna alapjaival lehet megismerkedni, megbarátkozni. A cél az egészséges életmódra való nevelés, a mindennapos mozgás megszerettetése.

A hétfőn és szerdán tartandó foglalkozások felől 06-30/903-08-01-es telefonszámon lehet érdeklődni.

 

Bővebb információk Repisky Dánieltől kérhetők!

Mobil: 06-70/616-8510

@: repiskydaniel@gyulakult.hu

Skip to content