info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

A teljes csoportlista időpontokkal

 • 79. Számú Galamb- és Kisállattenyésztő Egyesület: bejelentkezés alapján
 • Alakformáló Torna: hétfőn, szerdán és pénteken 18 órától 19 óráig
 • Békés Megyei Családfakutató Klub: csütörtökönként 17 órától 18 óra 30 percig
 • Békés Megyei Göndöcs Benedek Méhész Egyesület: Minden hónap első hétfőjén 17 órától 19 óráig
 • Belvárosi Nyugdíjas Klub: minden hónap első szerdáján 14 órától 17 óráig
 • Ciróka-Maróka Baba-Mama Klub: minden kedden 10 órától 11 óráig
 • Escrima Önvédelmi Edzés: hétfőn és csütörtökön 17 órától 18 óráig
 • Értelmiségi Nyugdíjas Klub: minden páros szerdán 15 órától 16 óráig
 • Fit Force: kedden és csütörtökön 18 órától 19 óráig
 • Gyulai Alkotók Baráti Köre: csütörtökönként 15 órától 19 óráig
 • Gyulai Erkel Ferenc Vegyeskar: csütörtökönként 18 órától 20 óra 30 percig
 • Gyulai Karate Egyesület (gyermek karate): szerdánként 16 óra 30 perctől 18 óráig
 • Gyulai Nótakedvelő Nyugdíjasok Klubja: minden hónap utolsó hétfőjén és szerdáján 17 órától 19 óráig
 • Gyulai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete: hétfőn és szerdán 10 órától 12 óráig
 • Gyulai Rádióamatőrök Klubja: bejelentkezés alapján
 • Hajómodellező Szakkör: keddenként 15 órától 17 óráig
 • Harisnyagyári Nyugdíjas Egyesület: minden hónap utolsó keddjén 14 órától 16 óráig
 • József Dezső Szakkör: keddenként 14 órától 18 óráig
 • Kangoo: hétfőn és csütörtökön 19 órától 20 óráig
 • Kismama Torna: kedden és csütörtökön 16 óra 30 perctől 17 óra 30 percig
 • Kreatív Klub: páratlan heteken péntekenként 15 órától 19 óráig
 • Magyarvárosi Népdalkör: csütörtökönként 16 órától 18 óráig
 • Mazsorett tánc kezdő tanfolyam: hétfőnként 16 óra 30 perctől 17 óra 30 percig
 • Nevess-Ints! Bábcsoport: csütörtökönként 16 óra 30 perctől 18 óra 30 percig
 • Polgári Nyugdíjas Egyesület: keddenként 14 órától 16 óráig
 • Senior Társastánc Klub: hétfőnként 19 órától 20 óra 30 percig
 • Szabad Torna Sport Egyesület: hétfőn és szerdán
 • SzabóvarrÓ Klub: páros péntekenként 15 órától 19 óráig
 • Székely Aladár Fotóklub: keddenként 18 órától 20 óráig
 • ZONA: keddenként 17 óra 30 perctől 18 óra 30 percig

Bejelentkezés alapján

79. Számú Galamb- és Kisállattenyésztő Egyesület: A több évtizede működő szervezet vezetői feladatkörét nemrégiben Püspöki Zsolt vette át. A tervek, célok, elképzelések témakörben jelenleg a legfontosabb, hogy a fiatalokat még inkább bevonják a díszmadár, díszgalamb, díszbaromfi tenyésztésbe. Ez a korábbi célkitűzés részben már teljesült, hiszen a közelmúltban kilenc új, 30 év körüli tagot fogadtak be, így a létszám 32-re bővült. Az elképzelések között szerepel egy nagyobb kiállítás megszervezése, ezt az eseményt november 17-18-ra tervezik. Szeptember harmadik hétvégéjén kisállat börzét szeretnének megvalósítani, akkor is lehet majd velük találkozni, azonban ez bejelentkezés alapján is lehetséges.  Püspöki Zsolt 06-70/241-55-65

Gyulai Rádióamatőrök Klubja: A jelenleg 10 taggal működő klub titkára, Burda Szilárd elmondta, ennek a különleges hobbinak köszönhetően akár több száz vagy éppen több ezer kilométeres távolságban is barátságok köttetnek. A szervezet mintegy 60 éve működik, történeti gyökerei igen mélyre nyúlnak, bizton elegendő Bay Zoltán nevét megemlíteni. A gyulai születésű tudós vezette azt a csoportot, melynek Európában először sikerült radarvisszhangot észlelnie a Holdról. Nevéhez fűződik tehát a magyar Hold-radar kísérlet, a fotoelektron-sokszorozó és a fénysebességre alapozott méterdefiníció. A tagság előzetes megbeszélés szerint találkozik, ez ügyben érdemes Burda Szilárdot a 06-30/393-99-64-es telefonszámon keresni.

Sport- és fitneszfoglalkozások

Alakformáló Torna: Az alakformáló óra többféle edzéstípust foglal magába, ide tartozik például az intervall is. Ez az edzéstípus változó szakaszokra bontja a tréninget, terhelési és pihenőidőkre, ahol a pihenés mindig aktív pihenést jelent. Ez azt jelenti, hogy a résztvevők a mozgást nem hagyják abba teljesen, csupán kisebb intenzitással folytatják tovább a következő terhelésig. A másik fajta a klasszikus alakformáló torna, ami kimondottan aerobik elemekre épül – ismertette Szentlélekiné Csávás Erika. Edzés hétfőn, szerdán és pénteken 18 órától 19 óráig, érdeklődni a 06-70/529-05-55-ös számon érdemes.

Escrima Önvédelmi Edzés: A Békés Megyei Önvédelmi- és Közelharci Egyesület gyulai iskolája igazi különlegességet kínál, az Escrima-t. Ez, mint ahogyan Kovács Attila fogalmazott: Wing-Tsun alapú fülöp-szigeteki harcművészet, ami minden korosztálynak ajánlott. Számos eszköz, fegyver használata megtanulható, szakértő segítség mellett, melynek köszönhetően jelentősen javul a mozgáskoordináció. A fizikai és mentális egyensúly megteremtése mellett az is fontos szempont, hogy a tréningek jó hangulatban telnek. Kovács Attila immár két évtizede foglalkozik ezzel a harcművészeti ággal, jelenleg negyedik mesterfokozatának megszerzésére készül, elismert szakoktatónak számít. Az edzéseket hétfőn és csütörtökön 17 óra és 18 óra között tartják, jelentkezni a 06-20/485-36-67-es számon lehet.

Fit Force: Ez egy funkcionális köredzés és azért érdemes ezt választani, mert egy-egy alkalommal egyszerre mozgat meg minden testrészt, izomcsoportot. A konditermi edzéssel szemben tehát, intenzívebb „élményt” nyújt. Mint Bátkai-Oláh Éva fogalmazott, van benne pulzusemelő és izomerősítő rész is. A tréner elmondta, immár több mint három éve foglalkozik ezzel a mozgásformával. A csoportnak bő 70 tagja van, akik közül egy-egy tréning alkalmával 10-15-en jelennek meg, ez a létszám tekinthető átlagosnak. A jó hangulat a többi csoporthoz hasonlóan itt is garantált, a mozgás öröme kedden és csütörtökön 18 óra és 19 óra között élhető meg. Bátkai-Oláh Éva a 06-30/365-99-56-os telefonszámon érhető el.

Gyulai Karate Egyesület (gyermek karate): Az edzéseken a shotokan karatéval lehet megismerkedni, a gyermekeknek szervezett tréningeken a gyerekek „karatét játszanak” – minderről Baracsi István adott tájékoztatást. Mint fogalmazott, az iskoláskorúakkal foglalkoznak komolyabban, de a fiatalabbaknál is fontos szempont a mozgáskoordináció vagy éppen a koncentrációs készség fejlesztése. Fontos szempont a kitartás és az akaraterő, valamint az állóképesség erősítése. A gyermekcsoport jelenleg 18-20 fővel működik, a felnőttek létszáma megközelíti a félszázat. Baracsi István egyébiránt pedagógusként dolgozik, a szerdánként 16 óra 30 perctől 18 óráig tartó foglalkozásokkal kapcsolatosan a 06-70/319-7073-as telefonszámon kérhető bővebb tájékoztatás.

A Kangoo esetében határozottan bulis óratípusról, ezen belül is alakformáló aerobikról van szó. A csoportos edzéseken alkalmanként 500-1000 kalóriát lehet elégetni. A tréning sosem unalmas, hiszen újabb és újabb koreográfiák kerülnek elő, köszönhetően az edzést vezető Palkó Noémi kreativitásának. Az elhatározás mellett speciális „kenguru cipő” szükségeltetik; az eszközt a tréner biztosítja. Mint mondta, kortól és nemtől függetlenül bárki elkezdheti, a cipő rehabilitációs eszközként is használatos. Azok is elkezdhetik, akik ízületi bántalmakkal, sérüléssel vagy éppen jelentős túlsúllyal küzdenek. A csoportlétszám 15 és 35 fő között mozog, a tréning hétfőn és csütörtökön 19 órától 20 óráig tart. Érdeklődni a 06-70/779-10-08-as telefonszámon érdemes.

A Kismama Tornát szintén Szentlélekiné Csávás Erika tartja, s mint mondja, kismamáknak és szülés után lévő hölgyeknek segít ez a mozgásforma. Az izomcsoportok erősítése, karbantartása, az állóképesség növelése, javítása vagy éppen az adott izomcsoport ellazítása az elsődleges. A terhesség alatti gyakorlatok erősítik az izmokat és javítják azok tónusát. A gyakorlatok segítenek a terhesség alatt felgyűlt plusz kilók „cipelésében”, a vajúdásra és a szülésre való felkészülésben, valamint a szülés utáni gyors felépülésben. A tréner hatalmas tapasztalattal bír, immár 12 éve tevékenykedik sportoktatóként, aerobikoktatóként. Kismama torna kedden és csütörtökön 16 óra 30 perctől 17 óra 30 percig.

Mazsorett tánc kezdő tanfolyam indul 8 és 12 év közötti, táncolni szerető lányok részére. Az első alkalom szeptember 18-án lesz 16 óra 30 perctől a Vigadóban. Rábai Szilvia okleveles mazsorett, modern- és gyermektánc oktató elmondta, elsősorban lányok jelentkezését várják, olyan lányok jelentkezését, akik nagyon szeretnek mozogni. A mazsorett esetében önállóan is el lehet érni sikereket, nem olyan mozgásformáról van szó, ami párt igényel, nem olyan, mint például a társastánc – egészítette ki. A tánc mellett botforgatási technikákat is meg lehet tanulni, így a mozgáskoordináció mellett a kézügyesség is fejlődik. A legfontosabb, hogy az előadást élőzene, élő fúvószene kíséri – húzta alá. A hétfőnként 16 óra 30 perctől tartandó, egyórás foglalkozásokról Rábai Szilvia szolgálhat bővebb információkkal, az oktató a 06-70/770-91-14-es telefonszámon érhető el.

Szabad Torna Sport Egyesület: Varga Adriennt sokaknak nem kell bemutatni, hiszen aktív versenyzői időszakában fantasztikus eredményeket ért el. A megszerzett ismereteket, tapasztalatot immár edzőként kamatoztatja, azonban nem az élsport, hanem a szabadidősport, tömegsport irányába mozdult el. A gyerekeket, lányokat és fiúkat is három éves kortól várják, a tréningeken a torna alapjaival lehet megismerkedni, megbarátkozni. A cél az egészséges életmódra való nevelés, a mindennapos mozgás megszerettetése. A „tornász alkat” egyáltalán nem elvárás, mindenkinek ajánlott ez a mozgásforma. Varga Adrienn jelenleg egy óvódás és egy iskolás csoporttal foglalkozik, a létszám 30-40 közé tehető. A hétfőn és szerdán tartandó foglalkozások felől 06-30/903-08-01-es telefonszámon lehet érdeklődni.

ZONA: Ember legyen a talpán, aki a különböző divatos mozgásformák, edzésfajták labirintusában el tud igazodni. Szakavatott segítséggel mindez persze játszi könnyedséggel megy. Forján Petra három diplomával rendelkezik, egészségturizmus-szervezőként indult, majd wellness szakmenedzseri képesítést szerzett, végül pedig a táplálkozástudományi mesterképzés elvégzése tette fel az i-re a pontot. Csoportos fitnesz-instruktori képesítését több mint egy évvel ezelőtt, tavaly júniusban szerezte meg. A ZONA egyik legfőbb jellegzetessége, hogy 20-30 perc alatt is elérhető az a fajta hatékonyság, ami más mozgásformáknál egy-másfél óra után idézhető elő. A tréning minden kedden 17 óra 30 perckor startol. Forján Petra telefonszáma: 06-30/969-01-90.

Bővebb információk Kovács Ágnestől kérhetők!

Mobil: 06-70/944-32-75

@: kovacsagnes@gyulakult.hu