info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544
A „Rácsokon belül, szabadon!” címet viselő kezdeményezés keretében fogvatartottak és korábbi fogvatartottak alkotásai segíthetik a cukorbetegséggel küzdő gyermekek és családjaik mindennapjait. A Diaboló Alapítvány és a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet együttműködése kétszeresen is jó célokat szolgál: a felajánlott festmények és grafikák értékesítése révén könnyebbé tehető a frissen diagnosztizált cukorbeteg gyermekek és családjaik élete, másrészt, a jószolgálati tevékenység által a fogvatartottak társadalomba való visszailleszkedése válik gördülékenyebbé.

 

Az alkotások egyike – érdemes a cikk végén található galériát végignézni

Hazánkban évek óta nő a cukorbeteg gyermekek száma. A gyakoriság mellett az is megfigyelhető, hogy a gyerekek egyre fiatalabb életkorban – átlagosan immár 8 év alatt – betegszenek meg – olvasható a Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért közlésében.

A Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjai egy éve rajzolnak azért, hogy segíthessenek. A közel félszáz alkotásból összeállított félnapos tárlat a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont parkjában rendezendő szabadtéri kiállításon lesz megtekinthető, július 13-án (péntek) 10-22 óra között. Kedvezőtlen időjárás esetén a képek a télikertben lesznek megtalálhatók. A képek megvásárolhatók, ezáltal segíthető az alapítvány tevékenysége.

A teljes bevétel a cukorbeteg gyermekeket és családjaikat segíti. Mint tudható, az első csepp inzulinnal új élet kezdődik a gyerekek és családjaik számára, amely a lelki terhek mellett komoly anyagi kiadást is jelent. Az alapítvány munkatársai a betegség diagnosztizálásakor, a kórházból kikerülve azonnal jelentkező anyagi terheken szeretnének könnyíteni a bevétel segítségével összeállítandó DIABoló PIKK-PAKK csomaggal, ami mérleget, számológépet, hűtőtáskát és készenléti eszközöket tartalmaz.

Közös alkotás lehetősége

Július 13-án, a nap folyamán a jelen lévők, a gyermekek, a szülők és a fogvatartottak közösen egy nagyméretű képet is készítenek; ennek elárverezésére 18 órakor kerül sor. A kiállítást színpadi produkciók színesítik, ezekben fogvatartottak és diabéteszes gyermekek közösen verselnek és énekelnek. A nap háziasszonya a Richter Főnix Programjának egyik Főnixe, Lévai Ildikó lesz, aki cukorbeteg kisfia révén a fogvatartotti reintegrációs program kedvezményezettjének, a Diaboló Alapítványnak kuratóriumi tagja.

A képek a Diaboló Alapítvány honlapján is elérhetők, megtekinthetők, az áruk 3000 és 15000 forint között terjed.

E.K.Zs.

Címkék: , , , , , , , , ,
Skip to content