info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Jól jelzi a vírushelyzet miatti intézkedések enyhítését, hogy sok egyéb szolgáltató és kulturális tér mellett a közművelődési intézmények is fogadhatnak ismét látogatókat. Így történik ez a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központnál is, ahol több közösség már a héten elkezdi a tagok személyes részvételével a munkát.

Bár a rendezvények nem indulnak el azonnal, azzal, hogy a közösségi tevékenységek révén a közönség számára is visszatér az élet a művelődési házba, reményeink szerint hosszú időre véget ér Stream Szerda elnevezésű sorozatunk.

Kezdeményezésünket amiatt indítottuk még 2020 novemberének végén, mert a koronavírus-járvány miatti korlátozó intézkedések nem tették lehetővé, hogy programokkal fogadjuk a gyulai művelődési központ vendégeit, a hozzánk rendszeresen visszatérő barátainkat. Élő kulturális élményekért kezdtünk ezért a stream sorozatba, amelyben az intézményünkhöz kötődő előadók, alkotók vállaltak fellépéseket az online térben. 21 alkalommal közvetítettünk élőben könnyű- és népzenei koncerteket, zenés gyermekműsorokat, bábelőadást, színjátszó produkciót és beszélgetéseket képzőművészeti, irodalmi, pszichológiai, tömegsport témákban, összesen 12 és háromnegyed óra hosszban. Az eseményeket rögzítettük, s azokat YouTube csatornánkon elérhetővé tettük azok számára is, akik a szerdánként délután hatkor kezdődött programokat nem tudták élőben megtekinteni. YouTube videóinkat közel 5,5 ezren nézték meg.

Az újbóli nyitás lehetőségével a személyes találkozásokra helyezzük ezután a hangsúlyt, s köszönünk el az online élő közvetítésektől. A Stream Szerda utolsó alkalmával a közel fél éves sorozat legjobb, legérdekesebb, legizgalmasabb pillanatait elevenítjük fel újra.

Az adás május 5-én is 18 órakor kezdődik majd, a linket ez alkalommal is fél órával korábban tesszük közzé az Erkel művközpont Facebook oldalán.

Skip to content