info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

S. Bach-tól Morriconé-ig a címe annak a koncertnek, amely a Filharmónia Magyarország Orgonák éjszakája című országos kezdeményezésében valósul meg Gyulán. A szombati hangverseny helyszíne az Almásy-kastély parkja.

Különleges helyszíneken, minden érzékszervet rabul ejtő programokat kínál augusztus 7-ére (szombatra) az Orgonák éjszakája. A Filharmónia Magyarország szervezésében aznap megvalósuló eseményeken a hagyományos értelemben vett koncertek mellett vándororgona, fény- és hangjáték, exkluzív orgonás produkciók is várnak minden korosztályt. Az ország 59 településén 94 program tiszteleg a hangszerek királynője, az orgona előtt.
Az Orgonák éjszakája érdekessége, hogy idén a fesztivál orgonaművét Balázs Ádám írta, akinek többek között az Oscar-díjas Mindenki, valamint az Arany Medve-díjas Testről és Lélekről című filmek zenéjét köszönhetjük. Kozmikus labirintus című zeneműve az országos program valamennyi helyszínén, így Gyulán is elhangzik.

A gyulai hangverseny helyszíne az Almásy-kastély parkja lesz. A 18 órakor kezdődő koncerten Sipos István orgonaművész mellett fellép majd Elizabeth Sillo (ének), Győri-Dani Emma (fuvola) és Csernai Lajos (klarinét).

A kastélyparkbeli esten a részvétel díjtalan.

Skip to content