info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Kilenc millió forintot nyert a gyulai művelődési központ a Vigadó hang- és fénytechnikai eszközparkjának fejlesztésére – tájékoztatott Katona Katalin, az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. közművelődési tevékenységért felelős ügyvezető igazgatója.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Petőfi Irodalmi Múzeum 50-500 fő befogadóképesség közötti könnyűzenei koncerthelyszín üzemeltetésére és fejlesztésére kiírt pályázatán kapott 100 százalékos intenzitású támogatást az Erkel Ferenc Művelődési Központ. Katona Katalin közlése szerint az ősszel beadott és az év végén elnyert támogatásból a mai igényeknek és trendeknek megfelelő eszközöket szerezhet be az intézmény. A projekt 2021-ben valósul meg, az eszközbeszerzés ezekben a napokban indul el.

Az ügyvezető igazgató közölte: a fejlesztésben digitális keverőpult, fénypult, hangfalak, hangfalállványok, mikrofonok, mikrofonállványok, led lámpák kerülnek beszerzésre és üzembe helyezésre kilenc millió forint értékben.

A Vigadó a legutóbbi, 2014-es felújítása óta intenzív használat alatt van, hiszen az épület sokféle rendezvény lebonyolítására alkalmas. Közkedvelt bálhelyszín, helyszínéül szolgál jótékonysági rendezvényeknek, családi eseményeknek, iskolai programoknak, konferenciáknak, táncházaknak, koncerteknek, de otthont ad azoknak a mozgásművészeti csoportoknak is, amelyek helyszűke miatt a művelődési központ tereiben már nem férnek el – tájékoztatott Katona Katalin.

A most megvalósuló fejlesztés természetesen az épület valamennyi funkciójának az eddigieknél színesebb és gazdaságosabb kiszolgálását teszi lehetővé. A Művelődési Központ együttműködő partnerként évek óta dolgozik együtt a Kultúr Cafe 48 Alapítvánnyal, mely pályázati forrásból 10 élő koncert megtartását tervezi. Ezek a programok már az új technikai eszközökkel kerülnek lebonyolításra, mindenki örömére.

 

Skip to content