info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Nem lesznek tárlatvezetések és elmaradnak a garantált programok a gyulai várban és az Almásy-kastélyban – erről a vírusügyi szigorításokat rögzítő, 479/2020. számú kormányrendelet megjelenését követően hozott döntést a kiállítóhelyeket működtető önkormányzati cég vezetése.

A november 3-án éjfél előtt megjelent kormányrendelet rendelkezése szerint a muzeális intézmények látogathatók, azzal, hogy a látogatók kötelesek egymástól 1,5 méter távolságot tartani. A rendelet betartása, valamint a látogatók és a kiállítóhelyeken dolgozók egészségének védelme érdekében a gyulai várban és a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontban – amíg a járványhelyzet nem teszi azt ismét lehetővé – nem lesznek tárlatvezetések és elmaradnak a garantált programok. Mindez azt jelenti, hogy a kastélyban nem rendezik meg a gyertyafényes tárlatvezetéseket és nem működnek a szabadulószobák sem. Elmarad a november 7-re (szombatra), a gyulai várba tervezett heraldikai előadás és az azzal kapcsolatban hirdetett címertervező pályázat azt követő díjkiosztása is. A díjazottak postán, illetve az iskolájukon keresztül kapják meg nyereményeiket.

Szabadtéri eseményként, egyedüliként a vár szombat délelőttönkénti solymászbemutatója marad programon, amelyen biztosítható a látogatók közötti másfél méteres távolságtartás.

A vár és a kastély garantált tárlatvezetéseinek indulási időpontjaiban (vár: 10.30 és 13.30, kastély: 10.30, 11.30 és 14.30) a várudvaron, illetve a kastély télikertje előtti kocsibejáró alatt a kiállítóhelyek szakemberei általános ismertetőt adnak az épület történetéről és a megtekinthető kiállításról. Az intézményeket működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. vezetése kéri az ezeken, valamint a solymászbemutatón résztvevő látogatóit, hogy tartsák be a 1,5 méteres távolságtartást és viseljenek maszkot.

A szolgáltatások fent sorolt, átmeneti korlátozásával a gyulai kiállítóhelyek továbbra is folyamatosan nyitva tartanak. Ugyanígy, a napokban meghirdetett új nyitvatartási rendben, korlátozás nélkül fogadja vendégeit a Kastély Kávézó és az Almásy-kastély ajándékboltja is. A kiállítóhelyeken, a kávézóban és az ajándékboltban maszk viselése kötelező.

Az intézmények a látogatók megértését és együttműködését kérik.

Skip to content