info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség együttműködésének köszönhetően idén immár harmadik alkalommal valósul meg a Vándortábor program. A tábor keretében 18 fiatal és három felnőtt látogatott el Gyulára, s egyúttal a várba, valamint az Almásy-kastélyba. A sportos fiatalokat kísérő túravezető készséggel állt rendelkezésre, s még arra is hajlandónak mutatkozott, hogy az alapvető információkat részletező közlésen túl a fiatalokkal közösen szelfit készítsen.

Blahó Bence tájékoztatása szerint a Vándortábor egy 2018-ban újraélesztett rendezvénysorozat, ami az ország mind több pontján kínál kedvezményes táborozási lehetőséget a fiataloknak, miközben a résztvevők megismerkedhetnek egy-egy tájegység természetrajzával és kultúrájával. A Körösök vidékén kiemelt népszerűségnek örvend az úgynevezett hibrid megvalósítás, vagyis a résztvevőknek nem kell választaniuk a bringázás és az evezés között, a helyi adottságoknak köszönhetően mind a két mozgásformát bőven van alkalmuk kipróbálni, gyakorolni.

A zökkenőmentes lebonyolításról, a logisztikáról és a túravezetőkről a békéscsabai székhelyű Százlábú Egyesület gondoskodik.

Mint a túravezető ismertette, egy turnus egy teljes hetet tölt el Békés megyében. A nebulók az első napon Békés – Dánfokon foglalnak szállást, ahol már várják őket a kerékpárok egy kisebb, ismerkedős körre Madzagfalván. Másnap a Békés – Gyula – Békéscsaba háromszögben keresik fel a látványosságokat, beleértve a pósteleki erdőt, a Gyulai Várat és természetesen a csodálatosan felújított Almásy-kastélyt is. Mindezek után három nap evezés vár a táborozókra, hogy aztán Szarvason ismét egy kiadós kerékpározással zárják a programsort.

A Vándortáborok hagyományosan a tanév lezárultával indulnak, és augusztus közepén érnek véget. Minden második napon indul új turnus, melyekre közoktatási intézmények és gyermekekkel foglalkozó egyesületek pályázhatnak. A program sikerét jelzi, hogy idén nyáron a járványhelyzet ellenére is 17 csoport vág majd neki a Viharsarok feltérképezésének. A képeken a Magyar Kajak-Kenu Szövetség jutalomtábora látható, tehát nem egy helyről érkeztek a gyerekek, hanem számos vízisport-egyesület delegálhatta legkiválóbb növendékeit.

További érdekességekért érdemes kattintani!

Címkék: , , , , , , , , , ,
Skip to content