info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Ahogyan azt a Gyulára látogatók az elmúlt években megszokhatták már, a turisztikai főszezonban hosszított nyitva tartassál fogadják a látogatókat a város kiállítóhelyei.

Jól bejáratott rend már a gyulai kiállítóhelyeken, hogy július eleje és augusztus vége között a hét minden napján, azaz az egyébként múzeumi szünnapnak számító hétfőn is nyitva tartanak. A város legjelentősebb turisztikai attrakciói közé tartozó várban és Almásy-kastélyban nemcsak a mindennapos látogatást teszik lehetővé ilyenkor, a napi nyitvatartást is megnyújtják; mindkét történelmi épület délelőtt kilenctől este hét óráig látogatható.

– Bár az Erkel Nonprofit Kft. működtetésében lévő kiállítóhelyek igazi kincseket rejtő múzeumok és kiállítások, amelyekben a múzeumi szakmai háttér és a történelmi hitelesség a legfontosabb, valamennyiükre turisztikai attrakcióként is tekintünk egyúttal – közölte Fekete-Dombi Ildikó, az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. kiállítóhelyekért felelős ügyvezető igazgatója. Hozzátette: – Egy olyan városban, ahol az idegenforgalom ennyire meghatározó, sok család megélhetését a vendéglátás biztosítja, a kiállítóhelyekkel is mindent meg kell tennünk azért, hogy a városba érkezők minél jobban érezzék magukat Gyulán, s lehetőleg vissza is térjenek hozzánk. Ezért van, hogy a legmagasabb szintű szolgáltatást igyekszünk nyújtani, s a nyitva tartásokkal az ő időbeosztásukhoz igazodunk.

A kiállítóhelyek, valamint a kastélyban működő ajándékbolt és kávézó július 1. és augusztus 31. között várja hosszított nyitva tartással a vendégeket. A Kastély Kávézó egyelőre este nyolcig tart nyitva, ám az ügyvezető igazgató tájékoztatása szerint a forgalomtól függően előfordulhat, hogy még a nyár folyamán változtatnak ezen.

Fekete-Dombi Ildikó elmondta még: két színházi produkció miatt a vár június 30. és július 4., valamint augusztus 11. és 16. közötti napokon délután öt órakor zár majd.

Kiállítóhelyek nyitvatartása

  1. július 1-augusztus 31.

 

Gyulai Vár

hétfő-vasárnap 9.00-19.00

A Gyulai Várszínház produkciói miatt június 30-július 4. és augusztus 11-16. között a vár 17.00 órakor zár.

A jegykiadás utolsó időpontja – a korábbi zárás esetén is – zárás előtt egy órával.

 

Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

hétfő-vasárnap 9.00-19.00

A jegykiadás utolsó időpontja zárás előtt egy órával.

 

Erkel Ferenc Emlékház

hétfő-vasárnap 10.00-18.00

A jegykiadás utolsó időpontja zárás előtt fél órával.

 

Ladics-ház

hétfő, kedd, csütörtök, szombat 10.00-13.00

szerda, péntek, vasárnap 13.30-18.00

 

Kohán Képtár

kedd, csütörtök, szombat 13.30-18.00

szerda, péntek, vasárnap 10.00-13.00

 

Kastély Kávézó

hétfő-vasárnap 9.00-20.00

 

Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont Múzeum- és Ajándékbolt

hétfő-vasárnap 10.00-19.00

 

Skip to content