info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Az Erkel Ferenc Emlékház, majd az Almásy-kastély parkja a következő helyszíne a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozatnak Gyulán.

A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont október 6-i, komorabb előadását, majd a Ladics-ház nem látogatható tereit bemutató házbejárását követően valóban az ismeretszerzés játékos formájában folytatódnak a Múzeumok Őszi Fesztiválja eseményei a fürdővárosban.

A Lábra kelt tárgyak elnevezésű tárlatvezetés október 23-án és 24-én (pénteken és szombaton) 19 órakor kezdődik nemzeti himnuszunk zeneszerzőjének szülőházában. Az Erkel emlékház programja nemcsak attól lesz különleges, hogy zseblámpával lesz megtekinthető a kiállítás, hanem amiatt is, mert a szervezők a látogatók segítségét kérik, hogy a másnap délelőtti nyitásra minden tárgy, amellyel nem az eredeti helyén találkoznak, visszakerüljön abba a helyiségbe, ahová való.

A játékos tárlatvezetésre előzetesen regisztrálni szükséges az emlekhaz@gyulakult.hu címen.

Régimódi játékokkal folytatódik a kastélyparkban a Múzeumok Őszi Fesztiválja. Az október 27-31. közötti esemény időpontja nem véletlen: az őszi szünetben a gyermekeket és a családokat invitálják az Almásy-kastély előtti területre. A kastélyt is működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. történészei és múzeumpedagógusai arra vállalkoznak, hogy megmozgatják az őszi szünetben kiránduló családokat, akik kipróbálhatják, mivel játszottak a kastélyban lakó grófi gyermekek a századforduló idején: a krikettet, a pörgettyűt, a karikázást, társasjátékozhatnak és ügyességi versenyeken is részt vehetnek. A több napon át tartó vidám rendezvény tervezett helyszíne az őszi színekben pompázó kastélypark, a játékos időutazáson a részvétel díjtalan.

Skip to content