info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Yossi Amrani, Izrael magyarországi nagykövete a város polgármesterénél, dr. Görgényi Ernőnél tett látogatását megelőzően az Almásy-kastély állandó- és időszaki tárlatát tekintette meg. A diplomata elfogódottan nyilatkozott benyomásairól, elismerő szavakkal szólt a látogatóközpont és a város nyújtotta élményekről.

Yossi Amrani szakavatott segítséggel, Nagy Adrienn angol nyelvű tárlatvezetése mellett tekintette meg a kiállítást – Fotó: Incze László/Erkel Ferenc Nonprofit Kft.

Yossi Amrani szakavatott segítséggel, Nagy Adrienn angol nyelvű vezetése mellett tekintette meg a kiállítást. A tárlat során számos kérdést tett fel, érdeklődőnek és nyitottnak mutatkozott.

Fotó: Incze László/Erkel Ferenc Nonprofit Kft.

– Rendkívül modern a kiállítás, az épületet pedig csodálatosan állították helyre, fantasztikus a környezet – fogalmazott első benyomásairól. Szemléletéről szólva elmondta, egy várost, egy adott térséget akkor lehet igazán felfedezni, ha a történelmét is megismerjük.

– A kiállítás lenyűgöző, mindenképpen része a kulturális örökségnek, erősen oktató jellegű, rendkívül gazdag az információkban – tette hozzá.

A városról szerzett tapasztalatairól szólva úgy fogalmazott: előzetesen azt mondták neki, hogy Gyula Magyarország egyik legszebb városa, amit látatlanban kétkedően fogadott, azonban amikor megérkezett látta, hogy milyen szép a természeti környezet.

Most már azon csodálkozik, hogy miért nem ismerik többen ezt a várost. – Gyulának rendkívül gazdag a történelme és a minőségi élet feltételei is biztosítottak – tette hozzá végül.

Címkék: , , , ,
Skip to content