info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Korlátozások nélküli ünnepi programok várják a gyulaiakat és a városba érkezőket augusztus 20-án.

A napközbeni családi programokat este kitüntetések átadása, a város néptáncegyüttesének gálaműsora és tűzijáték követi.

Délelőtt tízkor induló családi programok folyamatos játszóházzal, aztán népzenei koncert, majd este a 70 éves gyulai Körös Táncegyüttes jubileumi műsora – röviden így néz ki Gyula város idei augusztus 20-i programja.

Az Erkel Ferenc Művelődési Központ szervezésében megvalósuló eseményen a békéscsabai Napsugár Bábszínház, az Ort-Iki Báb- és Utcaszínház, valamint a Csiga Duó Gyermekzenekar szolgáltatja a látnivalókat. Produkcióikat a Bábika Népi Játszóház egészíti ki, s teszi teljessé a családok szórakozását.

17 órától a Sárkányhúzó Zenekar népzenei koncertjét hallhatják a jelenlévők. A napközbeni programok helyszíne a Várkert.

Az este 7 órára hirdetett ünnepi műsornak már a Tószínpad ad otthont. Dr. Görgényi Ernő, Gyula Város polgármestere ünnepi köszöntője után önkormányzati kitüntetések átadására kerül sor.

Az est folytatásában a 70 éves Körös Táncegyüttes jubileumi műsorát láthatják az érdeklődők. Az együttes tavaly ünnepelte alapításának kerek évfordulóját, a novemberre tervezett gála a pandémiás helyzet miatt kellett lemondaniuk a szervezőknek. A Körös Táncegyüttes története 1950-ig nyúlik vissza: akkor alapították elődjét, a Béke Néptáncegyüttest.

Az augusztus 20-i programok egyébként korlátozás nélkül látogathatók. Kedden este jelent meg a Magyar Közlönyben az a kormányrendelet, amely szerint az augusztus 18. és 22. között rendezett állami és önkormányzati eseményeken nem kell betartani a hatályban lévő járványügyi intézkedéseket, azaz a programok bárki számára korlátozások nélkül látogathatók.

 

A gyulai augusztus 20-i programok mindegyike díjtalanul látogatható.

A napközbeni események kedvezőtlen időjárás esetén elmaradnak. A nap egyetlen, időjárástól függetlenül megvalósuló eleme, a 19 órakor kezdődő ünnepi műsor esőhelyszíne az Erkel Ferenc Művelődési Központ színházterme. Amennyiben az esti program bekerül a művelődési központba, a néptáncegyüttes gálaműsorát követő tűzijáték elmarad.

 

A tervezett program:

 

10.00 Pompás Napok – interaktív népmese-foglalkozás

11.00 Bolondos Mesék – a Napsugár Bábszínház előadása

14.00 Vásári attrakciók gólyalábakon – az Ort-Iki Báb- és Utcaszínház előadása

15.00 A hintán jó – a Csiga Duó Gyermekzenekar koncertje

16.00 Kökény Matyi – az Ort-Iki Báb- és Utcaszínház gólyalábas mesejátéka

17.00 Sárkányhúzó Zenekar népzenei koncertje

Kiegészítő programok: Bábika Népi Játszóház

Helyszín: Várkert

 

19.00 Ünnepi köszöntő – Dr. Görgényi Ernő, Gyula Város polgármestere

Önkormányzati kitüntetések átadása

A 70 éves Körös Táncegyüttes jubileumi műsora

Tűzijáték

Helyszín: Tószínpad

Esőhelyszín: Erkel Ferenc Művelődési Központ

Skip to content