info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

A labdarúgó Európa-bajnokság minden mérkőzését vetíti a Rondellánál a szórakozóhelyet működtető Erkel Ferenc Művelődési Központ.

A gyulai vár tövében álló, egykori lőportoronyból kialakított Rondella Terasz nyaranta rendszeresen bővíti szolgáltatásait azzal, hogy 5×3 méteres ledes kivetítőn teszi nézhetővé a jelentősebb sporteseményeket. Így volt ez a 2016-os EB, a 2018-as világbajnokság és az utóbbi évek Bajnokok Ligája döntői esetében is.

A sportág kedvelői az idei kontinensbajnokság valamennyi találkozóját nagy méretben tekinthetik majd meg Gyulán. A Rondella mellett elhelyezett, 5×3 méteres led-fal azonban nemcsak a „nagyképernyős” meccsnézés, de a közösségben szurkolás élményét is adja ezzel a vendégeinek. A magyar válogatott mérkőzéseit, illetve az elődöntőket és a helyosztókat egyébként helyszíni beszélgetések egészítik ki. Ezeken gyulai kötődésű, egykori és jelenlegi labdarúgók és edzők osztják meg gondolataikat a jelenlévőkkel, az események házigazdája Oláh Ferenc lesz. A magyar válogatott első meccsén (június 15-én, amikor az előző EB győztesével, Portugáliával mérkőznek a magyarok) Nyilas Elek, korábbi kétszeres magyar bajnok, tizennégyszeres válogatott játékos lesz a vendég.

A június 11. és július 11. közötti labdarúgó Európa-bajnokság meccseinek 5×3 méteres vetítése kiváló szórakozási lehetőség nemcsak a helyieknek, de az esemény ideje alatt a Gyulára érkező turistáknak is.

Skip to content