info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544
Az előrejelzés szerint az elkövetkező néhány napban felhőtlen szórakozás, derűs, vidám, mosolygós hangulat várható. Újabb hosszú hétvége jön, joggal merül fel a kérdés, hol tudnak kikapcsolódni az aktív pihenésre, stressz mentes töltődésre vágyók? Nos, aggodalomra semmi ok, mint általában, a gyulai kulturális intézmények zászlóshajói, az Almásy-kastély és a vár ezúttal is frappáns választ adnak, hétfőn és kedden is nyitva lesznek.

Egy kellemes séta parkban és mintha elfújták volna a hétköznapokat – Fotó: Incze László/Erkel Ferenc Nonprofit Kft.

Április 30-án (hétfő) a vár és a kastély is 10 és 18 óra között fogadja a látogatókat és ez ugyanúgy igaz május 1-re (kedd) is. Május 1-én az Erkel Ferenc Emlékház, a Kohán Képtár és a Ladics-ház munkanapnak megfelelően fogadja a látogatókat. A nyitva tartás önmagában azonban nem elegendő, nyilvánvalóan szükséges megfelelő programokat is biztosítani. A hónap utolsó szombatján a kastély múzeumpedagógiai termében 15 és 17 óra között a Női szalon elnevezésű, térítésmentesen látogatható esemény szolgáltat hasznos, érdekes és természetesen szórakoztató elfoglaltságot.

Április 28-án 17 órakor egy igazán különleges kiállítási helyszín nyílik meg ismét a látogatók előtt: bronzba zárt világ mutatkozik be a Török toronyban. A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközponthoz tartozó, több évszázados múlttal rendelkező építményben egy holland alkotó, Lous Stuijfzand bronzszobrai térítésmentesen lesznek megtekinthetők.

Az állandó kiállítás mellett az időszaki tárlat is leginkább az egyedi, kreatív, emlékezetes jelzőkkel illethető: Az eltemetett vár című tárlat a Gyulai Vár palánkerődítéseinek 2015-2016-ban lezajlott kutatásairól, a geofizikai és régészeti vizsgálatok eredményeiről számol be úgy, hogy a felhasznált tudományos módszerek ismertetése mellett a már ismert képi és írásos forrásokat is bemutatja.

Garantált programok, garantált szórakozás minden szombaton a Gyulai Várban – Fotó: Incze László/Erkel Ferenc Nonprofit Kft.

Solymászbemutató, tárlatvezetés, betűvetés lúdtollal, korhű ruhák felöltése – ez mind-mind szerepel a közel hat évszázados téglavár szombati programkínálatában. A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközponttól mindössze 320 lépésre található erődítmény az unalomtól is megvéd! További részletek ide kattintva érhetők el!

A Pálinkafesztivál ideje alatt a vár megközelíthetősége megváltozott, a Rondella, avagy a jegypénztár kerülő úton, a csónakázó tó felől érhető el. És még egy fontos momentum, a Rondella Terasz immár április 21. óta nyitva van, érdemes megállni, leülni egy picit és élvezni a fantasztikus miliőt, a remek kiszolgálást és a jó társaságot.

A jegyárakkal összefüggő információk és egyéb érdekességek a hivatalos honlapokon találhatók!

gyulakastely.hu

gyulavara.hu

erkelemlekhaz.hu

Amennyiben kérdése van, ne habozzon, írjon nekünk mailt a kastely@gyulakult.hu, illetve a var@gyulakult.hu címre vagy hívja a kastélyt nyitvatartási időben a 06-66/650-218 telefonszámon, de természetesen személyesen is érdeklődhet!

Címkék: , , , , , , , , ,
Skip to content