info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544
Közel két hónapon át tíz műfajban öt fő helyszínen több mint 60 program, melyeknek jelentős része térítésmentesen látogatható. Kezdetét vette a #gyulainyár elnevezésű programfolyam, a sajtótájékoztatót Mr. Piano produkciója vezette fel, aki az elkövetkező 72 órában a fő helyszíneket járja be mobil zongorájával, ezáltal népszerűsítve a nem mindennapi eseménysort.

 

A térítésmentesen látogatható rendezvények özöne és a kiállítóterek meghosszabbított nyitvatartása az a gerinc, amire az augusztus végéig nyújtózkodó, a főszezonhoz igazított programsorozat felépül. A világóra, a Harruckern tér, a belvárosi katolikus templom, a Ladics-ház és a Rondella közvetlen környezete az öt fő helyszín, ahol a zene, a tánc és az irodalom mellett számos más produkció is várja a gyulaiakat és a kedves kisvárosba érkező turistákat.

A teljes nyári programsor IDE kattintva érhető el!

Katona Katalin a Rondella teraszon tartott sajttájékoztatón elmondta, hétfőnként koncertek lesznek a Világóránál, szerdánként táncos produkciók láthatóak a Harruckern téren, fények, hangok, irodalom és képzőművészet tölti meg csütörtökönként a Ladics-ház udvarát, míg a Rondella színpada a pop, a rock és a jazz koncerteknek ad otthont. – Nagyon izgalmas, hogy tematikus estekkel készülünk, július 20-án például metál fesztivált rendezünk itt a várnál – ismertette az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. rendezvényekért felelős ügyvezető igazgatója.

Hozzátette, a kiegészítő programokról is érdemes szólni, kiállítások, bemutatók, családi programok is lesznek, népi játszóház, alkotóház, bábszínházi csoport és még sok más érdekesség. Katona Katalin hangsúlyozta, az események túlnyomó többsége ingyenes, a katolikus templomban és a Ladics-házban tartandó programok kivételével, bár ez utóbbi helyszínen is megvalósulnak térítésmentes rendezvények.

Dombi Ildikó az elhangzottakat kiegészítve kifejtette, a rendezvények mellett kiemelt fontossággal bírnak a kiállítóterek által kínált programok és kiállítások. A kiállítóterek nyitvatartása a főszezonhoz igazodva változik, az elkövetkezendő időszakban, július 1-től augusztus 20-ig mind az öt intézmény, az Almásy-kastély, a vár, a Ladics-ház, az Erkel emlékház és a Kohán Képtár is nyitva lesz immár hétfőnként is – részletezte a kft. kiállítóterekért felelős ügyvezető igazgatója.

A gyulai kínálat komplexitásához hozzátartozik a meghosszabbított, a látogatói igényekhez igazított nyitvatartás – fejtette ki, ismertetve: a vár hétfőnként 10-től 19 óráig lesz nyitva, míg a kastély csütörtöktől vasárnapig 10 és 22 óra között. Ebben az időszakban a reggeliző terasz is fogad vendégeket, ami egyedülálló hangulattal és kilátással csábítja a vendégeket.

A Török toronyban éppen épül a GRÁL ÉS ŐRZŐI címmel BMZ kiállítása, ami azért is lesz különleges, mert ez az épületrész még sosem volt ilyen hosszú időtartamban látogatható.

Folytatódik a tavaly nagy sikerrel futott széria, a Nyáresti csevej címet viselő beszélgetéssorozat. Akkor Csomós Éva újságíró kedves ösztönzésére népszerű személyiségek meséltek, kevéssé ismert történeteket idézve fel. Laza, könnyed, hangulatos beszélgetések voltak, melyekbe nem egyszer a közönség is bekapcsolódhatott. A széria kellemes lendülettel folytatódik, a szálat idén már Fábián Tamás veszi fel. Július 3-án Oszvald Marika, július 5-én Alföldi Róbert, július 18-án pedig Fekete Ernő érkezik a kastély kávézójának teraszára.

Mint Fábián Tamás kommunikációs vezető megfogalmazta, az arculat megvalósításakor nem fellépőket, eseményeket emeltek ki, hanem azt próbálták megjeleníteni, hogy a gyulai nyár az valami egészen különleges. A fürdőváros ezekben a napokban leginkább pezsgő mediterrán kisvárosként jellemezhető és ez az igazán különleges hangulat azokkal a plusz szolgáltatásokkal lesz valóban teljes melyeket az ügyvezető igazgatók már említettek – fogalmazott. A Facebookon, illetve a Google keresőjében is érdemes bepötyögni a #gyulainyár hashtaget, így az éppen aktuális eseményről lehet megtudni részleteket, azonban a gyulakult.hu oldalt is érdemes böngészni, hiszen itt az érdekességek, különlegességek mellett az összes intézményhez tartozó összes rendezvény egy helyen megtalálható.

Címkék: , , , , , , , , ,
Skip to content