info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Két szempillantás alatt elpörgött a nyár, mintha csak álmodtuk volna. Ha azonban nem a függöny mögül kukucskálunk ki a nemszeretem időjárás szürkeségére, hanem a gyulai Művház őszi programsorát, mondjuk a Kultur Café Klub és a Családi szombat délutánok eseményeit vesszük szemügyre, akkor akár azt is hihetnénk, hogy július van és javában tombol a szezon. Vegyük mindjárt a húzóneveket: október 28-án a Hiperkarma tér haza, míg november 25-én a Vad Fruttik vadulnak.

A Hiperkarma hazatér

Kiss Jani és sokat próbált bandája, vagyis az Erkel Ferenc Művelődési Központ rendezvényszervezői csoportvezetője és munkatársai a főszezon végeztével egy pillanatra sem álltak meg, az ősz menetrendszerű megérkeztével is tudják tartani a tempót és fokozni az ütemet. Szükség is van erre, hiszen alapból olyan ászok vannak a kezükben, melyeket vétek lenne nem kijátszani.

A Kultur Café Klubnak saját, felismerhető arca van, karakteres, de még borostásan is kedves. Jön az arc és becsenget, házhoz, a gyulai Művházhoz jön a kultúra, hogy a helyiek, Békés megyeiek legalább ugyanazt kapják, mint a szegediek, pécsiek, soproniak. További cél, hogy az eseménysort mindenki a magáénak érezze. Ez nem üres lózung, a KCK a valaha volt ’48-as Klub alapjaira épül, évtizedes gyökereiből táplálkozik.

Brit tudósok jó ideje törik a fejüket, hogyan lehetne minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy az ősz egy igazán szerethető évszak, Kiss Janiék meg összeraknak egy ilyen programtervet. Van benne sok-sok szín, vidám és borongós hangulat, meg jó néhány ütős esemény. Ennyike.

Kultur Café Klub

Október 14. 21 óra Őszi szezonnyitó buli, gyulai és békéscsabai zenekarok találkozója, belépőjegy: 1200 Ft

Október 28. 21 óra HIPERKARMA, belépőjegy: 1500 Ft

November 4. 21 óra Nosztalgia Művház Disco 3.0, belépőjegy: 800 Ft

November 25. 21 óra VAD FRUTTIK, vendég: Synema, belépőjegy: 2300 Ft

December 15. 21 óra Metál karácsony, fellép a Preload (Metallica tribute) és a Wamsz, belépőjegy: 800 Ft

 

Családi szombat délutánok

A sokak által hiánypótlóként jellemzett eseményekre minden egyes alkalom 800 forintba kerül. Ez a programsor rendszeres elfoglaltságot, hasznos érdekes, izgalmas időtöltést kínál a családoknak. A lényeg, hogy a Családi szombat délutánok keretében tradicionális népszokásokkal is meg lehet barátkozni. Vegyük is szépen sorra az Erkel Ferenc Művelődési Központ második emeletének rendezvényeit!

Október 14. 16 óra Őszi szezonnyitó Hevesi Imre zenés gyermekműsorával

Október 28. 16 óra Pepe manó bőröndmeséi

November 4. 16 óra Nevess-Ints! Bábcsoport előadása

November 18. 16 óra Kepenyes Pál zenés gyermekműsora

December 2. 16 óra A pórul járt Krampusz, vagyis a Bibuczi Gyermekszínház előadása

 

További infókért, érdekességekért, plusz tartalmakért érdemes a Kultur Café Klub Facebook-csoportjához csatlakozni!

Skip to content