info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

A Zűrös Banda ad koncertet pénteken délután a Várkertben a Térzene Program következő eseményén.

Az EMMI kultúráért felelős államtitkárságának komolyzenei sorozatának célja, hogy az 5000 fő feletti települések közül minél több helyszínen – parkokban, zenepavilonokban, köztereken – felcsendüljön a klasszikus zene és mellette más zenei stílusok.

A szeptember 11-én fellépő Zűrös Banda zenéjében a magyar és balkáni zenei hagyományok mellett a dzsessz és a modern tánczenék kapaszkodnak össze. Ebből a különböző kultúrákat és zenei stílusokat magába foglaló elegyből alakul ki a Zűrös Bandát jellemző egyéni zenei arculat. Első, 2015-ben kijött lemezük a megjelenés után szinte azonnal, igen erős nemzetközi mezőnyben, felkerült a világ legrangosabb világzenei toplistája, a World Music Charts Europe-nak legjobb albumai közé. Az együttes a magyar világzenei színtér jól ismert zenekarainak tagjaiból verbuválódott. Tagjai: Básits Branka – ének, Bede Péter – szaxofon, Wertetics Szlobodán – harmonika, Varga Kornél – gitár, Boros Attila – basszusgitár, Kertész Ákos – dob.

Szeptember 11-i koncertjük 16 órakor kezdődik a gyulai vár tövében, a Rondella mellett. A péntek délutáni programon a részvétel díjtalan.

Címkék: , , , , , , ,
Skip to content