info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Új, dinamikusan pörgős edzésforma, a ZONA mutatkozik be augusztus 1-én Gyulán, a Művházban. Az instruktor, Forján Petra nem túl szigorú, azt vallja, a megfelelő táplálkozás mellett a mozgás öröme az, ami a legtöbb motivációt adja. Mint fogalmaz: a visszajelzések nagyon sokat jelentenek számára: minden centi, minden kilogramm, minden elért cél újabb és újabb lelkesítő erőbedobásra sarkallja.

Fotó: Bencsik Ádám

Ember legyen a talpán, aki a különböző divatos mozgásformák, edzésfajták labirintusában el tud igazodni. Szakavatott segítséggel mindez persze játszi könnyedséggel megy. Forján Petra három diplomával rendelkezik, egészségturizmus-szervezőként indult, majd wellness szakmenedzseri képesítést szerzett, végül pedig a táplálkozástudományi mesterképzés elvégzése tette fel az i-re a pontot. Csoportos fitnesz-instruktori képesítését több mint egy évvel ezelőtt, tavaly júniusban szerezte meg.

– A legnagyobb örömet az okozza, amikor edzés előtt látom a mosolygós vendégeket, akik már alig tudják kivárni, hogy jöhessenek. Várják, hogy megszólaljon a zene és belekezdhessenek az edzésbe, ez minden alkalommal hatalmas lendületet ad – fogalmaz. A visszajelzések nagyon sokat jelentenek számára: minden centi, minden kilogramm, minden hozzá forduló által elért cél újabb és újabb lelkesítő erőbedobásra sarkallja. A dinamizmusra szükség is van, hiszen az általa tartott tréning rövid idő alatt kivitelezhető, viszont ebből adódóan jóval intenzívebb a megszokottaknál.

A ZONA elnevezés az izomcsoportokra, zónákra utal. A résztvevők egyidejűleg két izomcsoportot dolgoztatnak meg, legyen szó akár a hasizom-farizom vagy éppen a hátizom-lábizom párosításról. A legnagyobb különlegessége, hogy meglehetősen pörgős, nem szükséges 60-90 percen át küzdeni. Mint Petra mondja, akár 20-30 perc alatt is elérhető az a fajta hatékonyság, ami más mozgásformáknál egy-másfél óra után idézhető elő. Az izomcsoportok váltakozó munkára fogása azért is célravezető, mert amíg az adott izomcsoport dolgozik, addig a többi úgymond pihen.

A táplálkozás és mozgás szorosan összefügg, egységet alkot. A tudatosság ebben az esetben is hangsúlyos, azonban ennek eredményeként lehetnek olyan időszakok is, amikor nem kell túlzottan szigorúnak lennünk önmagunkhoz. – Ha valaki az év jelentős részében odafigyel arra, hogyan táplálkozik és rendszeresen sportol, akkor például a nyaralás alatt megengedhető, hogy egy kicsit elengedje a gyeplőt – ismerteti, kiemelve: nem szabad kényszeresen, görcsösen akarni az eredményt, hiszen ez az egészséges életmód természetes velejárója.

ZONA-edzés keddenként lesz Gyulán, az Erkel Ferenc Művelődési Házban. Az első, kedvcsináló-bemutatkozó tréning augusztus 1-én 17 óra 30 perckor startol, ezen az alkalmon minden érdeklődő térítésmentesen vehet részt. Forján Petra nem tartja magában hasznos, érdekes tapasztalatait, a táplálkozással, mozgással kapcsolatos információk IDE kattintva érhetőek el, míg Facebook-oldala ITT található meg, Youtube-csatornája pedig IDE klikkelve ugrik elő!

Címkék: , , , , , , ,
Megszakítás