info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Nemrégiben a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontban járt egy 20 fős, vakokból és gyengén látókból álló csoport. A legnagyobb öröm és elismerés az, hogy a vendégek egyrészt igencsak jól érezték magukat, másrészt pedig mindennel elégedettek voltak, semmi olyan jellegű kritikai észrevételt nem közöltek, ami még jobbá, még teljesebbé tehetné számukra az itt megélhető élményt.

Virág Ida és Nikita Nagyszénásról érkezett Gyulára. Mint a hölgy megfogalmazta, a segítő kutya nagyon sokat jelent számára, nélküle nem tudna kimenni az utcára. Természetesen a kiállítást is együtt járták végig, Nikita kifogástalanul viselkedett, nagyon jól tűrte az ingereket, a különféle hatásokat. Leginkább az aranykalitkában lévő madarak, papagájok érdekelték, a figyelme időszakosan elkalandozott, de ez sem jelentett problémát. Az ötéves labrador és gazdája gond nélkül tudott végigmenni, s mint Virág Ida megfogalmazta, ez egy nagyon nagy élmény volt számára, nagyon örült neki, hogy részt vehetett a tárlatvezetésen. A látása folyamatosan romlik, valószínűleg teljesen meg fog vakulni, ezért tartotta fontosnak, hogy most még „meg tudja nézni” az állandó kiállítást. Ismertette, a hangos tárlatvezetés jelentette a legtöbbet, a látogatóközpont kínálta érdekességek csupán hallás alapján is nagyon élvezetesek voltak számára.

Nagy Zsuzsanna, a szeghalmi körzeti csoport vezetője nem először tette tiszteletét, neki ez már a harmadik alkalom volt. – A kastély belső terének kialakítása minden igényünket kielégíti, a megvilágítások, a különböző jelzések, felfestések, vezetősávok és egyéb lehetőségek nagy segítséget jelentenek a látássérültek – összegzett. Hangsúlyozta, a legfontosabb az emberi szempont, a személyi segítségnyújtás, ezért is kértek tárlatvezetést, amivel szintén maximálisan elégedettek voltak. – Nagyon jól éreztem magam, nagyon érdekes, különösen jó, hogy ennyire interaktív a kiállítás – lelkendezett, hozzátéve: biztosan vissza fog még térni.

További érdekességekért érdemes kattintani!

Címkék: , , , , , , ,
Skip to content