info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Ahogyan az elmúlt esztendőkben, úgy az idei turisztikai főszezonban is változik a gyulai kiállítóhelyek nyitvatartása. Úgy tűnik ugyanis, a fürdőváros népszerűsége és látogatottsága július eleje és augusztus vége között az ebben az időszakban megszokottak szerint, de legalábbis azt nagyon megközelítő módon alakul. A kiállítóhelyeket működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. vezetése ezért idén is hosszított nyitvatartással igyekszik lehetővé tenni, hogy a városba érkező turistákat minél inkább kiszolgálja.

– Hosszított nyitvatartásunkkal azt szeretnénk elősegíteni, hogy Gyula város vendégeinek ne kelljen választaniuk a fürdőzés és a kiállítóhelyeink nyújtotta élmények között – közölte Fekete-Dombi Ildikó, az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. kiállítóhelyekért felelős ügyvezető igazgatója. A szakember hozzátette: a július 1. és augusztus 23. közötti látogatási rend kialakításánál figyelembe vették az elmúlt évek tapasztalatait.

Ennek megfelelően a város két legjelentősebb turisztikai attrakciója, az Almásy-kastély és a vár minden nap már 9 órától fogadja a vendégeket, akik így már a fürdőzés előtt látogatást tehetnek a történelmi épületekben. Azok, akik a strandolás után ismernék meg a várat és a kastélyt, este egy órával tovább, 19 óráig tehetik ezt meg. A két legismertebb attrakcióhoz hasonlóan, a „kisebb” múzeumi egységek is nyitva tartanak minden nap, így tehát hétfőn is.

Az Almásy-kastély látogathatóságához igazodik a látogatóközpont múzeum- és ajándékboltjának nyitvatartása: naponta 10-19 óra között tudják majd nyaralási emlékeiket megvásárolni a látogatók.

A Kastély Kávézó eddig sem csak a kastély látogatóit szolgálta ki, hanem fogadta az utcáról betérőket is; idén nyáron ez markánsan megmutatkozik nyitvatartásukban is: délelőtt tíztől este kilenc óráig szolgálnak ki.

Bővül egyébként a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont garantált programjainak sora is: a megszokott szombati eseményeken túl pénteken és szombaton este fél nyolctól A kastély gyertyafényben címmel fedezhetik fel az épületet az érdeklődők. A tárlatvezetés alatt kizárólag 19. századi világító eszközöket használnak majd. A látogatást a kastély reggeliző teraszán gyulai termékek (kolbász és sajt vagy kézműves sütemény, valamint pálinka vagy sör vagy bor vagy házi készítésű limonádé) kóstolója egészíti ki. A programon a részvételi díj 2900 Ft/fő. A rendhagyó tárlatvezetésre előzetesen regisztrálni kell, az adott napi eseményre 15 óráig a 66/650 218 telefonszámon várják a jelentkezést.

A gyulai kiállítóhelyek nyitvatartása július 1-augusztus 23. között:

 

Gyulai Vár

hétfő-vasárnap 9.00-19.00

A jegykiadás utolsó időpontja: zárás előtt egy órával.

 

Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

hétfő-vasárnap 9.00-19.00

A jegykiadás utolsó időpontja zárás előtt egy órával.

 

Erkel Ferenc Emlékház

hétfő-vasárnap 10.00-18.00

A jegykiadás utolsó időpontja zárás előtt fél órával.

 

Ladics-ház

hétfő, kedd, csütörtök, szombat 10.00-13.00

szerda, péntek, vasárnap 13.30-18.00

 

Kohán Képtár

hétfő, kedd, csütörtök, szombat 13.30-18.00

szerda, péntek, vasárnap 10.00-13.00

 

Kastély Kávézó

hétfő-vasárnap 10.00-21.00

 

Almásy-kastély múzeum- és ajándékbolt

hétfő-vasárnap 10.00-19.00

Címkék: , , , , , , , , , , , , ,
Megszakítás