info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Mesevilágot, sajátkezű kézműves ajándék készítését, az ajándékozás örömét és az együttes készülődés érzését kínálja adventre a gyulai Almásy-kastély.

Egyszerű programok kínálatával igyekszik valamennyi látogatóját ünnepi hangulatba hozni az adventi időszakban a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont. Színpadi produkciók helyett az itt dolgozók a várakozás, a készülődés, az együttlét és az ajándékozás élményét kínálják.

Az épületben egykor lakott főúri családok mintáját követve a gyulai kastély munkatársai folyamatosan támogatnak jó ügyeket, veszik ki részüket aktívan a rászorulók támogatásában, így a Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz-gyűjtő kampányában is. A kastély évek óta gyűjtőpont, s ebben az esztendőben is várja a cipősdobozokba töltött ajándékokat. Az adományokat idén azonban nem az ajándékboltban gyűjtik: a régi fogadótérben ideiglenes dolgozószobát biztosítanak a Mikulásnak, oda várják a dobozokat.

A helyiség természetesen interaktív elemeket tartalmaz majd, épp úgy, ahogyan a látogatóközpont állandó és időszaki kiállítása is. A betérők és a cipősdobozzal érkezők bedobhatják kívánságaikat tartalmazó levelüket a Mikulás postaládájába, amelyet előzőleg a nagyszakállú íróasztalánál le is pecsételhetnek. Hagyhatnak üzenetet egy több száz méter hosszú papíron, fotózkodhatnak a Mikulás karosszékében ülve, de egy régi készülék segítségével még telefonálhatnak is vele.

Figyelembe véve, hogy a városi adventi programok elsősorban a vasárnapokra koncentrálódnak, két szombaton (december 3-án és 17-én) kézműves vásárt is rendeznek a kastélyparkban.

A karácsonyt megelőző három szombaton pedig saját kezű meglepetések készítésére is lesz lehetőség a kastély Csemegetárában; itt óránként más ajándék létrehozásában segédkeznek a szakemberek. Az arra vállalkozók készíthetnek szaloncukrot, fenyő- és asztaldíszt, valamint 3D-s képeslapot és ajándékkártyát.

December 17-én délután abban is segítenek, hogy az ünnepek ne a gyomor túlterheléséről szóljanak: kímélő karácsonyi finomságok látványfőzését rendezik.

A részletes programsor megtalálható a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont honlapján: https://gyulaikastely.hu/esemeny/rakeszulunk-az-unnepekre-adventi-programok-a-kastelyban/.

 

Segítség a cipősdoboz összeállításához:

  1. Végy egy üres cipősdobozt!
  2. Találd ki, milyen nemű és korú gyermeknek szeretnél ajándékozni! Ez sok minden lehet, az ajándéknak szinte csak a fantázia és a doboz mérete szabhat határt.

Adhatsz mesekönyvet és ifjúsági könyveket, színezőt, játékot, sporteszközt, higiéniai felszerelést, édességet, íróeszközt és egyéb iskolai felszereléseket. Kedves lehet egy képeslap néhány üdvözlő sorral, jókívánsággal.

Nem valók viszont a csomagba agresszivitásra késztető képek, játékok, illetve konzerv, romlandó étel, gyümölcs, törékeny tárgy, gyógyszer és folyékony termék (ha mégis teszel sampont, testápolót, csomagold azt be gondosan egy zárható tasakba)!

  1. Csomagold be az ajándékodat, ahogyan a szeretteidét szoktad!
  2. Tüntesd fel a dobozon, hogy milyen korosztályú és nemű gyermeknek szántad a csomagot! Használhatod ehhez a szeretetszolgálat előre készített szórólapjának címkéjét is, amit megtalálsz az Almásy-kastélyban is!
  3. Vidd el a gyulai Almásy-kastély cipősdoboz-gyűjtőpontjára! Nézz körül a Mikulás dolgozószobájában, próbáld ki az interaktív elemeket, szelfizz a fotelében és írj neki levelet a saját kívánságoddal!
Megszakítás