info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Brutál mennyiségű, ezer szín program verseng a turisták és természetesen a gyulaiak kegyeiért. A május igazi eseménydömpinget hoz, a Gyulakult (Erkel Ferenc Nonprofit Kft. – A Művház, az Almásy-kastély, a vár, az Erkel emlékház, a Ladics-ház és a Kohán Képtár) rendezvényszervezői éjt nappallá téve dolgoznak azért, hogy egy percig se unatkozzunk!

A felkészült, kiterjedt kapcsolatrendszerrel bíró, kreatív rendezvényszervező szakember aranyat ér. Az elhivatott mezőgazdászok nyilvánvalóan felvonnák a szemöldöküket arra a kijelentésre, hogy egy ilyen szaki többet ér, mint a májusi eső.

Ezen még el lehetne rágódni, annyi azonban alapigazságnak tekinthető, hogy a derék agronómusoknak is kell egy kis lazula azért, hogy ne vonogassák túl sokat bozontos szemöldöküket. Nem csupán ők, hanem bármely szakma jeles képviselői is jól, a legjobban teszik, ha testi-lelki felüdülésért, szellemi kikapcsolódásért Gyulára támad kedvük kiruccanni, illetve gyulaiként helyben maradni.

RGO, a lokálpatrióta helyieknek sem szükséges a szomszédba menniük egy kis extráért, hiszen mindent készen kapnak. A pálinka feszkó mámora még el sem múlt, máris újabb dózis érkezik, nem lassul a tempó. Vegyük hát sorra, mire is lehet számítani ebben a pompás „évjáratú”, nagy műgonddal összeállított egyvelegben, a 2017-es esztendő májusában.

Mindjárt itt van elseje, s arról, hogy ne égjen túlzottan gyomrunk belseje, a Gyulakonyha gondoskodik, frissítőért pedig csupán a Rondelláig szükséges elbattyogni.

A programsor idén a vár mögé húzódik, no, nem szemérmességből, hanem puszta technikai okokból: a párlatmustra hegynyi sátra még részben állani fog. Ez cseppet sem von le az eseménysor élvezeti értékéből, sőt! A munka ünnepén, illetőleg az uniós csatlakozás évfordulóján lelazulva így egy kevéssé ismert perspektívából sasolhatjuk a 30 négyzetméteres színpadot és a környező teret bejátszó fellépőket, valamint a közel hat évszázados téglavárat is.

?Május 1. (hétfő), Városi Majális 11:00-18:00?

9:00-11:00 A Gyulai Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar zenés ébresztője a város több pontján

11:00 A Gyulai Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar koncertje

11:30 Azok a csodálatos hangszerek – Kepenyes Pál és Döge Csaba gyermekműsora

12:30 Jó ebédhez szól a nóta – a Magyarvárosi Népdalkör műsora

13:30 Tavaszi mese kavalkád – a Nevess! Ints! Bábszínház műsora

14:15 Klasszikus gitár – Varga Zsolt és tanítványai koncertje

15:00 Get Over It

16:15 Synema

17:30 Illúzió Zéró

Frissítőt a Rondellában vehetsz magadhoz, míg a kiváló étkekről a Gyulakonyha gondoskodik❗

Kísérő: vidámpark és Bábika kézműves játszóház

Skip to content