info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Lilába öltözik a gyulai Almásy-kastély

November 17-én újfent lilába öltözik a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont impozáns épülete. A különleges programsor a koraszülöttek körülményeire, a körülmények javításának fontosságára és az értük, a családokért dolgozó szakemberekre kívánja ráirányítani a figyelmet. A jelenség sokakat érint, évente megközelítőleg 8000 gyermek jön idő előtt világra Magyarországon.

A kastély lakóinkat mindig is fontos volt a jószolgálati akciók, kezdeményezések felkarolása, támogatása, sőt számos esetben elindítása. Nincs ez másként napjainkban sem, bár a kastély lakóinak helyét átvette az intézményt működtető cég munkatársainak segítő szándékú tenni akarása.

– Az év minden napjának koraszülött napnak kellene lennie, azonban ezen az egy napon külön felhívjuk a figyelmet arra, hogy mit lehet tenni a koraszülöttekért – mondta el a szervezésben oroszlánrészt vállaló Koraszülöttmentő Alapítvány elnöke.

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed hozzátette, az egészségügyi dolgozókra, orvosokra, nővérekre, védőnőkre és természetesen az érintett családokra is szeretnénk ráirányítani a figyelmet. A legfontosabb az, hogy a koraszülötteknek jobb életesélyeket, életminőséget tudjunk biztosítani – húzta alá.

A gyulai rendezvény a gyülekezővel veszi kezdetét, találkozzunk 16 órakor a Világóránál!

A figyelemfelkeltés érdekében érdemes valamiféle lila világító eszközzel felszerelkezni.

Az egybegyűltek 16 óra 30 perckor indulnak el az Almásy-kastély irányába. A parkban közös éneklésre is lehetőség nyílik, Baracsi István és vendégei várják a megjelenteket.

A családias élmény Pazar látvánnyal párosul, az épületegyüttes 17 órai kezdettel öltözik lilába.

A zene és a megvilágítás mellett mézes teával szolgálnak a szervezők, de ne feledd, a bögrét neked kell hozzá hoznod!

A baleset-megelőzési bizottság is szerepet vállal az eseményben, a személyszállítás, a gyermekszállítás szabályira hívják fel a figyelmet, továbbá a babakocsival való közlekedésről is tájékoztatást adnak.

A rendezvény a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány, a Korábban Érkeztem Alapítvány, Gyula Város Balesetmegelőzési Bizottsága, valamint az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. együttműködésében valósul meg.

Címkék: , , , , , ,
Skip to content