info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Három helyi együttes lép közönség elé július 22-én (csütörtökön) és 24-én (szombaton) a Térzene Program sorozatban. A békéscsabai és gyulai fellépőkkel a Szent Miklós parkban és a Rondellánál lehet találkozni a fenti napokban.

Július 22-én, csütörtökön este 7 órától a Békéscsabai Bartók Béla Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Vonós Kamaraegyüttese ad rövid hangversenyt. Az Almásy-kastély melletti Szent Miklós parkban megrendezésre kerülő esemény a Vonós kamarazene a reneszánsztól a romantikáig címet viseli.

Ugyancsak csütörtökön a könnyűzene kedvelőinek is kedvez a szervező gyulai művelődési központ. 20 órától Lackás és a banda Volt egy álmom című koncertjét hallhatják az érdeklődők. A helyszín a vár tövében lévő Rondella Terasz.

Szombatra gyulai tehetségeket kínál a Térzene Program. A helyi zeneiskola ütős tanulóiból alakult

Powerbeat Űtőegyüttes egy év után áll ismét színpadra egy igazán ütős koncerttel. Dua Lipa, Jason Derulo, Michael Jackson, Alvaro Soler, Maroon 5, Ed Sheeran, Carlos Santana, Gloria Estefan, valamint számos mai sláger és klasszikus zenei feldolgozás szerepel szombati repertoárjukban, amelyet a Rondella Terasznál játszanak 18 órai kezdettel.

A Térzene Program Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár kezdeményezésére 2019. október 1-jén, a Zene Világnapján indult el. A sorozat célja, hogy a városok, községek nyitott és zárt tereit élő ingyenes klasszikus zenével rendszeresen megtöltse, amely olykor nem várt élményhez juttatja az arra sétálókat. A szervezők fontosnak tartják, hogy minél több érdeklődőt lehessen bevonni a klasszikus zenei kultúra vérkeringésébe aktív muzsikusként és zeneszerető közönségként egyaránt.

A Térzene Program eseményei díjtalanul látogathatók. A részvételhez előzetes regisztrációra van szükség, ehhez a gyulai művelődési központ 66/463 544 számát hívhatják az érdeklődők.

Skip to content