info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Egy éven át ingyen látogathatók a szakkörök

borito

Bemutatták a Lifelong learning Gyulán projektet – Tizenkilenc szakkör és klub foglalkozásai lesznek ingyen látogathatók jövő év májusáig annak az EFOP projektnek köszönhetően, amelynek népszerűsítő rendezvényét szeptember 25-én tartották az Erkel Ferenc Művelődési Központban. A Lifelong learning Gyulán pályázat a Széchenyi 2020 terv keretében valósul meg, és az élethosszig tartó kompetencia- és készségfejlesztést célozza. Gyulai Hírlap/Gurzó K. Enikő

A rendezvényszervezők nevében az egybegyűlteket Debreczeniné Fábián Anett köszöntötte. Elmondta, hogy a projekt az Erkel Ferenc Kulturális Nkft. és a Mogyoróssy János Városi Könyvtár együttműködésében valósul meg és az élethosszig tartó tanulást támogatja. Az EFOP pályázatról bővebben Kónya István, Gyula város alpolgármestere beszélt. A tisztségviselő kifejtette, a városvezetőség és a képviselő-testület egyik hitvallása az, hogy erős várost csak erős közösségekkel lehet irányítani, s ennek érdekében minden lehetőséget megragadnak. Beszélt arról is, mennyire fontos a civil társadalom szerepe, s jelezte, hogy Gyula város vezetőtestülete rendkívül nagy segítséget kap tőlük, hisz számos olyan feladatot elvégeznek, amellyel megkönnyítik a munkájukat. Emellett, mutatott rá az elöljáró, a település kulturális értékeit is színesítik.

Kónya István emlékeztetett arra, hogy három éve, amikor a művelődési központ megújult, kitalálták, hogy egy olyan agorát, egy olyan közösségi teret kellene benne létrehozniuk, ahol az alkotó társadalom minden egyes szegmense megtalálja a helyét. Öröm látni, hogy sikerült tartalommal megtölteni ezt az elképzelést, hangsúlyozta az alpolgármester. A városvezető kiemelte: a pályázatnak köszönhetően lehetőséget teremtenek arra, hogy azoknak a kiscsoportoknak és szakköröknek a tagjai, akik a programban részt vesznek, javíthassanak bizonyos kompetenciáikon, és olyan közösségi életet éljenek, amely boldoggá teszi őket. Aláhúzta, összesen tizenkilenc olyan foglalkozási csoportot és szakkört tudnak a projektpénzből támogatni, amelyre eddig vagy volt keret, vagy nem. Ezek közül tizenhárom a művelődési házban, hat pedig a könyvtárban tevékenykedik.

– Éljenek vele, vigyék hírét! – zárta gondolatait Kónya István.

A pályázat-bemutató az érintett szakkörök és klubok egyenkénti bemutatkozásával folytatódott.

Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő 

Címkék: , , , , , , ,
Megszakítás