info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Több változás is történik a következő napokban a gyulai kiállítóhelyek látogathatóságában. Két kiállítótérben is új tárlat nyílik a közeli jövőben – ezek előkészületei indokolják azok ideiglenes bezárását.

Változik a gyulai Almásy-kastély időszaki kiállítóterének, valamint a Kohán Képtárnak a látogathatósága, s ez a kiállítóhelyekre kapható jegycsomagokat is érinti.

Május 25-én nyílik a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont időszaki kiállítóterében az a Sisiről szóló tárlat, amelyet a Gödöllői Királyi Kastéllyal közösen készít a gyulai kiállítóhely. A kiállítás új terének kialakítása miatt április 20-tól (szerdától) elkezdik bontani a jelenlegi tárlatot. Mindez azt jelenti, hogy április 20-tól a kastély időszaki kiállítása már nem látogatható.

Ideiglenesen módosul a Kohán Képtár nyitvatartása is. Június 25-től lesz megtekinthető a képtárban a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége szervezésében megvalósuló Magyar Géniusz vándorkiállítás (mindjárt második helyszínként, a napokban Kecskeméten indul a sorozat). A vándorkiállításra új installációk épülnek, festve lesz a képtár, ami azzal jár, hogy jövő hétfőn elkezdik kiüríteni azt a teret is, vagyis csak április 24-ig látogatható a Kohán Képtár.

A kiállítóterem bezárásával együtt a Ladics-ház átáll teljes napos (10-18 óra közötti) működésre.

A két kiállítótér bezárása okán változnak a kiállítóhelyeket működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. belépőjegy csomagjai is; a Négy az egyben csomag tartalma április 20-tól az alábbi: vár, kastély állandó kiállítás, kastély torony és Ladics-ház, egyúttal a mai nappal (április 19.) átmenetileg leálltak a Visitgyula Card és a Gyulakult csomagok értékesítésével.

A május 25-én nyíló Sisi kiállítás egy éven át lesz megtekinthető a gyulai Almásy-kastélyban, a Géniusz kiállítás június 25-től július 24-ig vendégeskedik a Kohán Képtárban.

Skip to content