info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

A „Helyet, helyet nekünk is…” elnevezésű rendezvényen a Rozsdamaró Zenekar helyett Schäfer Szilveszter és zenész barátai muzsikálnak. A lépéseket, mozdulatokat, forgásokat Móricz Bence mutatja majd, aki Farkas Ágnessel közösen nemrégiben nyerte el a Népművészet Ifjú Mestere címet. Az Aranysarkantyús táncos kiemelkedő népművészeti, előadóművészi teljesítménye okán érdemelte ki a rangos elismerést.

🎶 Első lépésben egy jó kis kedvcsináló videó a UTube-ról 🎶

A táncház közösségformáló ereje vitathatatlan és mivel a gyerekeknek a próbatermi munkán kívül nem biztos, hogy van lehetőségük közös programokon való részvételre, ezért ez az alkalom erre is nagyon jó lehetőséget biztosít – fogalmazott Móricz Bence azzal összefüggésben, miért hangsúlyos a január 19-én tartandó esemény.

A kultúrára, a magyar kultúrára való nevelés kiemelt fontossággal bír, a szülők hozzáállása ebből a szempontból is meghatározó. Már egészen fiatalon el lehet kezdeni megbarátkozni a mondókákkal, énekekkel és a tánccal – tette hozzá. A zenét a Rozsdamaró Zenekar szolgáltatta volna, helyettük Schäfer Szilveszter és zenész barátai muzsikálnak. A kivételesen jó hangulat így is, úgy is garantált, az élőzene „élővé-lélegzővé”, hangulatosabbá teszi a rendezvényt.

A részvétel, tánctudástól, kortól függetlenül mindenkinek ajánlott, a kevésbé gyakorlottak is bátran betérhetnek a Béke sugárút 35. szám alatt található impozáns épületbe, hiszen a szakavatott segítség Móricz Bence személyében karnyújtásnyira, avagy egy-két lépésre lesz.

A 16 óra 30 perckor kezdődő és remélhetőleg pirkadatig pergő esemény térítésmentesen látogatható. Összesen hat alkalommal, havonta egyszer rendezünk táncházat a Csoóri Sándor Program 2017 – Emberi Erőforrás Támogatáskezelő dotációjának köszönhetően. A rendezvények helyszíne a Vigadó.

Oktatók:

Mahovics Tamás Népművészet Ifjú Mestere

Nedró János „Pro Cultura Minoritatum Hungariae” díjas

Móricz Bence Népművészet Ifjú Mestere, Aranysarkantyús táncos

A táncházakról szóló bővebb információk, további részletek a szervezőtől, Kovács Ágnestől kérhetők a kovacsagnes@gyulakult.hu mailen❕

Címkék: , , , , , , , , , , , ,
Skip to content