info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Egy 25 fős, rendkívül barátságos tajvani csoport érkezett augusztus 14-én a Gyulai Várhoz. Az egzotikus ország lakói viszonylag ritkán látogatnak el Magyarországra, s amikor jönnek, akkor is inkább csak a fővárost célozzák meg. A „mi csoportunk” azonban nem így tett. Budapest után Gyula következett a sorban, a vár és az Almásy-kastély megtekintését követően pedig Szegedre indultak tovább.

Kovács Viktória, az utaztatásban résztvevő hazai, „tour operator” cég operációs vezető munkatársa elmondta, a tajvani utazási ügynökség által felvázolt program összeállításában és megszervezésében nyújtottak hathatós segítséget. Mint fogalmazott, nem jellemző az ilyen jellegű megkeresés, gyakorlatilag ez az első olyan program, ami több vidéki helyszínnel, komplett országjáró túrának tekinthető.

A körutazás augusztus 11-én kezdődött és augusztus 20-án ér véget. A magyarországi úti célok között, Hollókő, Eger, Lillafüred, Debrecen, Pécs, Székesfehérvár, Pannonhalma, a Dunakanyar, Szeged és természetesen Budapest is helyet kapott. Az első vidéki állomás azonban a történelmi fürdőváros volt. A vendégek mosolygósan érdeklődve szemlélődtek, láthatóan roppant élvezetesnek találták a vár és a kastély munkatársainak tárlatvezetői előadását és ennek hangot is adtak.

Kovács Viktória végül hozzátette, nagyon jó lenne, ha a gyönyörű fővárosunk mellett a csodálatos értékekkel bíró vidéki Magyarország is jobban előtérbe, az érdeklődés középpontjába kerülne. Az egyelőre nyilvánvalóan nem tudható, hogy ebből úgymond rendszer lesz-e, azonban az biztosra vehető, hogy ez a csoport is pozitív élményekkel telve utazott tovább Gyuláról.

Címkék: , , ,
Skip to content