info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544
A rendezvényszervezés Elvis Presley-je felébredt idézőjeles téli álmából és acélosabb, sebesebb, ütősebb, mint valaha. A Béke sugárútra kívánkozó Kiss Jani szobor még várat magára, azonban a gyulai Művház illetékes csoportvezetője nem váratja tovább a fanokat: ellentmondást nem tűrően patent programsort tett le az asztalra. Az alaphelyzetben is vonzó, „tavaszias hevületű diridáré-menetrendet” sikerült még az eddigieknél is magasabb élmény-fordulatra csavarni; a társított akcióról bővebben az írás végén!

 

≧(´▽`)≦ Kétségtelen, ő a Jani! Fotó: Pénzes Sándor

Első nekifutásra, íme hát a Kultur Cafe Klub tavaszi programsora: 30 Y és Modern Lobotómia, Kistehén Tánczenekar és Carbonfools, Bérczesi Robi egy szál gitárral, RETRO farsang és jelmezverseny, avagy rock and roll & latin party Balog István Cooperrel a fedélzeten. Aki ezen felsorolásból nem találja meg a neki valót, vessen magára! Illetve, vessen még egy pillantást a hívónevekre.

Ne nevezzük fesztiválnak, mert a „főni” azt nem szereti, de az egyértelmű, hogy a kínálat bármely nagyobb feszkónak is becsületére válna. Na, még egyszer, hogy a hátsó sorokban is jól látható, tisztán hallható legyen:

Március 2-án parkol le a pécsi csuklósbuszról elnevezett zenekar, a 30 Y, valamint a bővebb kifejtést nem igénylő banda, a Modern Lobotomia bulija

Március 24-én Bérczesi Róbert egy szál gitárral adja elő az Én meg az ének vol. 2. című királyságot

A Carbonfools és a Kistehén Tánczenekar – tá-dám – a gyulai fellépési szüzességét veszíti el…

…hölgyeim és uraim, illetve kedves és kedvetlen alter arcok! Ez a fajta közlésmód több komolyságot és pontosabb megfogalmazást igényel! Na, most akkor konszolidált formában, időrendi sorrendben:

Február 17. (szombat) 21.00

Farsangi jelmezbál

Rock and roll & latin party

Közreműködik: Balog István, alias Cooper

Jelmezverseny, farsangi funky, játékkaszinó

Jegyár: 800 Ft

Helyszín: Erkel Ferenc Művelődési Központ

 

Március 2. (péntek) 21.00

30Y koncert

Vendég: Modern Lobotómia

Jegyár: elővételben 1900 Ft, a helyszínen 2400 Ft

Helyszín: Vigadó

 

Március 24. (szombat) 21.00

Bérczesi Róbert: Én meg az ének 2 – lemezbemutató koncsertó

Jegyár: 1300 Ft

Helyszín: Erkel Ferenc Művelődési Központ

 

Március 31. (szombat) 21.00

RETRO MŰVHÁZ DISCO (nem kiabálok, így kaptam Janitól)

Jegyár: 800 Ft

Helyszín: Vigadó

 

Április 21. (szombat) 21.00

Carbonfools lemezbemutató koncert

Jegyár: elővételben 1300 Ft, a helyszínen 1600 Ft

Helyszín: Vigadó

 

Május 4. (péntek) 21.00

Kistehén lemezbemutató koncert

Vendég: Moongouse Limit

Jegyár: elővételben 1300 Ft, a helyszínen 1600 Ft

Helyszín: Vigadó

És, ahogyan jól be lett ígérve, az AKCIÓ lényege: a február 17-én tartandó, idénynyitó retró-buláré alkalmával a jelmezverseny győztese egy igazi tortát kap elismerésül, „ha már vette a fáradtságot és ünneplő gúnyát öltött” alapon. No, nem az arcába, elvitelre vagy helyszíni elfogyasztásra, ízlés szerint.

A hab a tortán: a süti mellé egy igazi, hamisítatlan KCK-bérlet is jár, ami a komplett tavaszi idényre szól. A második díj sem smafu: ez kérem egy szintén eredeti tavaszi KCK-bérlet. A bronz is szépen csillog: páros beugró a 30 Y & Modern Lobotómia fellépésére.

Kiss Jani úgy fogalmazott: jaj, de jó lenne, ha az ’50-es ’60-as évek hangulata jelenne meg a felöltött ruhákban, illetve a programismertetőben azért, hogy még jobb legyen a hangulat. Ez nyilván nem központilag kötelező, és nyilván nem a Rákosi korszakra való utalásként, hanem a rockabilly utánérzés, továbbá a világbéke jegyében.

Peace, akkor február 17-én ütközünk, addig is a Kultur Cafe Klub legyen veletek!

E. K. ZS. ( ͡° ͜ʖ ͡°) erdeikovacszsolt@gyulakult.hu 

Címkék: , , , , , , , , , , , , , ,
Skip to content