info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Lilába öltözik a gyulai Almásy-kastély

45643911_1941352945945050_5078339021206192128_o

November 17. a koraszülöttek nemzetközi napja. Ebből az alkalomból immár két éve, ezen nap estéjén lila díszbe öltözik a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont csodaszép épülete. A lenyűgöző látvány nyilvánvalóan nem öncélú, elsődlegesen a figyelemfelkeltést szolgálja. A kastély lakóinkat mindig is fontos volt a jószolgálati akciók, kezdeményezések felkarolása, támogatása, sőt számos esetben elindítása. Nincs ez másként napjainkban sem, bár a kastély lakóinak helyét átvette az intézményt működtető cég munkatársainak segítő szándékú tenni vágyása.

– Az év minden napjának koraszülött napnak kell lennie, de ezen az egy napon külön felhívjuk a figyelmet arra, hogy mit lehet tenni a koraszülöttekért – mondta el elöljáróban a szervezésben oroszlánrészt vállaló Koraszülöttmentő Alapítvány elnöke. Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed hozzátette, az egészségügyi dolgozókra, orvosokra, nővérekre, védőnőkre és természetesen az érintett családokra is szeretnénk ráirányítani a figyelmet. A legfontosabb, hogy a koraszülötteknek jobb életesélyeket, életminőséget tudjunk biztosítani – húzta alá.

Az Almásy-kastélyra nem véletlenül esett a választás, hiszen amellett, hogy szép és az itt élt családok, de főként az Almásyak nagy figyelmet fordítottak a jószolgálati tevékenységekre, ez az épületegyüttes a 20 század második felében évtizedeken keresztül csecsemőotthonként működött. A zártkörű szakmai programok már a november 17-ét megelőző napon elkezdődnek, ezek szervezését, lebonyolítását a Korábban Érkeztem Alapítvány vállalta fel.

A koraszülött naphoz köthető, november 16-án tartandó szakmai eseményekre, Gyulára, a Koramentor-házba érkező érintett családok november 17-én 11-16 óra között 50 százalékos kedvezménnyel válthatnak belépőjegyet a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontba.

A családokat egy igazán különleges élménnyel és sok-sok szeretettel várják a szervezők, a programsor ezen része teljesen nyilvános:

16 órától zenés gyermekműsor kezdődik a télikertnél

Berta Jimmy és Hevesi Imre közreműködésével

17 órától lilába öltözik a kastély

vagyis az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. munkatársai lila fénnyel világítják meg az épületegyüttest. Cudar, zegernye időjárás esetén a télikert nyújt menedéket.

A rendezvény a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány, a Koramentor-ház, azaz a Korábban érkeztem Alapítvány és az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. együttműködésében valósul meg.

Fotó: Pénzes Sándor, Incze László

Cikk: Erdei-Kovács Zsolt

Címkék: , , , , ,
Skip to content