info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Országszerte majd 900 rendezvényt ölel fel a Közösségek Hete elnevezésű program. A május 14-ig tartó rendezvénysorozat olyan eseményeknek ad teret, amelyek kifejezik a közösségi összetartozást és ráirányítják a figyelmet a helyi kezdeményezésekre – minderről a távirati iroda adott hírt. Gyulán a Kohán Képtár és az Almásy-kastély kapcsolódik az országos hatókörű kezdeményezéshez.

A legkülönfélébb csoportok vesznek részt az országos eseményen: közművelődési, muzeális és könyvtári intézmények, az azokban működő vagy hozzájuk köthető baráti, amatőr művészeti, alkotó-, olvasó- és egyéb körök, továbbá hagyományőrző csoportok, egyházi közösségek, civil és jótékonysági szervezetek, valamint sportklubok is bekapcsolódtak.

A mintegy hatszáz regisztráló összesen 877 különböző programmal jelentkezett az eseménysorozatra, az ország 325 pontjáról. Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Pest, Csongrád és Bács-Kiskun megyéből érkezett a legtöbb jelentkezés. A történelmi fürdőváros önkormányzati cégének, az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. intézményei közül a Kohán Képtár és az Almásy-kastély kapcsolódik be önálló programsorral.

A képtár a teljes héten át, május 14-ig öt fő fölötti csoportok részére térítésmentes látogatási- és tárlatvezetési lehetőséget biztosít, míg a kastély szombaton délután csatlakozik az eseményekhez. Az elsődleges és legfontosabb, hogy felhívják a figyelmet a közösségi kezdeményezésekre, a közösségekben rejlő értékekre, az intézményekben és azokon kívül működő közösségek tevékenységeire és helyi társadalomformáló erejükre.

A csaknem kilencszáz programról itt lehet bővebben tájékozódni: az eligazodást dátum és helyszín szerinti szűrés segíti, de a Közösségek Hetéhez interaktív okostelefonos alkalmazást is fejlesztettek.

Címkék: , , ,
Skip to content