info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Július 31-én 20 óra 30 perces kezdettel a Double Tea Band elnevezésű formáció ad koncertet Gyulán a vár tövében. A Rondella Terasznál tartandó fellépésen Timár Benjámin és Téglás Gergely lesz a hangulatfelelős. Mindenek előtt szükséges leszögezni, hogy aki jót akar magának, nem csupán ezt a kedvcsinálót böngészi át, hanem valóban tiszteletét teszi a nem mindennapi eseményen.

A gyulai fiatalok leges legelső nyilvános fellépése csupa jót ígér azoknak, akik a nem megszokott hangzásokat, a különleges zenei csemegéket legalább annyira kedvelik, mint az előadásmódban megbújó kreativitást. A péntek esti alkalmon egy igazán ritka hangszer, a cajon is felbukkan, amiről érdemes egy kicsit bővebben is mesélni. Az eredetileg az Amerikába hurcolt afrikai feketék zenei eszközeként említhető ütős alkalmatosság olyan, mintha egy fura varázsdoboz lenne (a cajon szó jelentése doboz).

A történeti hagyomány szerint a rabszolgáknak még azt is tiltották, hogy hangszert birtokoljanak, ezért különféle dobozokon vagy például a szekrények fiókjain doboltak. Az eszközt a spanyolok fejlesztették tovább, turbózták fel, húrokat húztak az ütőfelület alá, egészen egyedivé téve az eszközt. A cajonnal egy komplett dobszerkót is helyettesíteni lehet, a vagány unplugged hangzás pedig garantált.

Lesz itt minden, mint a jó boltban, már a legelső nóta is csupa jót ígér: a nyitány a Route 66 jazz standard, majd egészen szélesre nyílik a repertoár. A kínálatban a könnyűzenei feldolgozások mellett még egy hívő ének, az Ó, én hű barátom Jézus című dal sanzonos, franciás hangzású újraértelmezése is helyet kap. Lesz még itt például Bruno Mars, Phil Collins, ír népzene, Beatles és magyar népdal, a Kis kece lányom személyében.

A címek már önmagukban is hívogatóan hatnak, különösen úgy, ha a zeneszerszámokat is mellé tesszük: Timár Benjámin révén a zongora, az ukulele és a harmónika, Téglás Gergely által pedig az akusztikus gitár és a cajon szólal meg. Mindketten dalra fakadnak majd, szóval ezek mellett mindketten énekelni is fognak.

A Double Tea Band koncertje tehát pénteken este 20 óra 30 perces kezdettel vár mindenkit a gyulai erődítmény tövében lévő Rondellánál!

További eseményekért, rendezvényekről szóló infókért érdemes kattintani!

Címkék: , , , , , , ,
Skip to content