info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Az épület felújítása és az állandó tárlat kialakítása jövőbemutató, hiszen az interaktív eszközök a gyermekek érdeklődését is felkeltik – mondta el az Almásy-kastélyról szólva első benyomásait Kálloy-Molnár Péter. A színművész hozzátette, a közelmúltban az Erkel Diákünnepek egyik rendezvényén zsűritagként vett részt, s mivel tudtak róla, hogy szereti a kastélyokat, egy a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontról szóló könyvvel ajándékozták meg.

– A régi épületek, kastélyok, bútorok, enteriőrök nagy szerelmese vagyok, ez a vonzódás egészen fiatal koromból eredeztethető – mesélte, kiemelve: családi kötődés is van ebben az érzésben, de a vonzalom túlmutat a kötelező érdeklődésen.

Nagyon szereti azokat az épületeket, melyeket eredeti állapotukban állítottak helyre, azonban az ifjabb generációkhoz az ilyen új koncepción keresztül vezet az út. A gyerekekkel, fiatalokkal az interaktivitás által lehet megszerettetni a régi korok világát – fejtette ki.

– Olaszországban láttam hasonló jellegű kiállítást, ahol ugye szintén nagy hagyománya van a történelmi épületeknek, akkor azt gondoltam, hogy milyen jó lenne, ha nálunk is lenne hasonló és lám, itt van – fogalmazott.

A gyermekei a Hetedhét Játékvárosban táboroznak, az utóbbi egy hétben a nagymama vigyázott rájuk, most ő és felesége vette át a felügyeletet. Az itt töltött időt hasznosan és tartalmasan szeretnék eltölteni, s mint mondta, Gyulán ez nagyon könnyen megoldható.

A városban 1980-ban, még gyermekként járt először, a várban és a Várfürdőben is voltak a szüleivel – emlékezett vissza. Azóta, mint mondta hatalmas fejlődés ment végbe, gyönyörű a város és nem túlzás az Alföld ékköveként említeni.

Élhetőség és hangulat szempontjából tökéletes ez a város, hiszen nem túl nagy és nem túl kicsi. Fantasztikus hagyományai vannak, séta közben szinte minden második háznál lehet találni valami történelmi nevezetességet, látnivalót – mondta végül.

Címkék: , ,
Skip to content