info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Mályvádi tárkonyos vadragu leves gyulai kolbásszal és végvári vitézek pecsenyéje készült el két iskolás csapat, valamint Prohászka Béla, Venes-díjas mesterszakács hathatós közreműködésével. Zámori Ida, a gyulai Dürer Albert Általános iskola intézményvezetője, magyar szakos pedagógusa lelkendezve mesélte: hungarikum – vetélkedőre nevezett be két háromfős csapatuk, sikerrel vették az első fordulót.

A második fordulóban igen nemes feladatot kaptak, az iskolához, a városhoz, a tájegységhez kapcsolódó receptet volt szükséges elkészíteniük. A nemzeti értékek megismerése, megismertetése, a hungarikumok népszerűsítése szülőként, pedagógusként is rendkívül fontos feladat – húzta alá.

Prohászka Béla kifejezte, a legfontosabb az, hogy gyerekekről van szó, azonban az is hangsúlyos momentum, hogy gyulaiként kifejezetten fontosnak tartja a város értékeinek bemutatását. A helyszín, a Gyulai Vár és az itt elkészült ételek, az itt megszerzett élmények, felbecsülhetetlen értékkel bírnak – tette hozzá.

Kiemelte: óriási megtiszteltetés, hogy itt készülhetnek el ezek az ételek. Végül pedig azt is elmondta, kifejezetten szeret gyerekekkel közösen főzni, mert nekik nincsenek konyhai megszokásaik, berögződéseik és sosem mondják azt, hogy „de, mi így szoktuk”.

Nem ez az alkalom volt az első, hogy valami kiemelkedő, izgalmas, nem mindennapi rendezvénynek adott már otthont a közel hat évszázados téglavár. Számos érdekes, vagy éppen megható esemény történt itt.

Lett légyen az korhű, jelmezes tárlatvezetés alkalmával megejtett leánykérés, lakomával egybekötött baráti hangulatú borkóstolás, gasztronómiai kalandtúra, csapatépítő tréningnek is felfogható, játékos feladatokkal tűzdelt munkatársi összejövetel, családi kirándulás, vagy éppen nemzetközi történészi konferencia, mindenki megtalálhatja a neki, a számára és csapata, családja, barátai számára megfelelő helyiséget, alkalmat, szolgáltatást!

Kérdezzen bátran a var@gyulakult.hu mail címen!

Fotó: Incze László/Erkel Ferenc Nonprofit Kft.

Címkék: , , , ,
Skip to content