info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Gyermekműsorral érkezik Gyulára a Ghymes

A Kossuth-díjas GHYMES EGYÜTTES Bennünk van a kutyavér címmel gyermekműsorral kedveskedik a gyermeknapi programsor részeként május 27-én 17 óra 30 perces kezdettel Gyulán, a Göndöcs-kertben. A gyermeknapi programsorozat teljes egészében térítésmentesen látogatható.

A gyermekkoncert felejthetetlen élményeket kínál az egész családnak – Fotó: Ghymes

„Mit kellene tenni? Az iskolában úgy tanítani az éneket és zenét, hogy ne gyötrelem, hanem gyönyörűség legyen a tanulónak, s egész életére beleoltsa a nemesebb zene szomját… Sokszor egyetlen élmény egész életére megnyitja a fiatal lelket a zenének. Ezt az élményt nem lehet a véletlenre bízni: ezt megszerezni az iskola kötelessége.”  Kodály Zoltán

A zenekar tagjai nagyobb részben pedagógiát végeztek, hosszú évek óta foglalkoznak gyermekeknek szánt népdalfeldolgozásokkal, és rendszeresen adnak gyermekkoncerteket. Műsorukban népzenét adnak elő, népi hangszereket mutatnak be, megismertetik a magyar népzene alapjait és közösen énekelnek a gyerekekkel.

A lendületes zenei feldolgozások közel állnak a mai gyerekek érzésvilágához, alkalmasak arra, hogy maivá, befogadhatóvá, megszerethetővé tegyék a magyar népdalkincset.

Szándék szerint az egyik legalapvetőbb feladat a hagyományos magyar kultúra megismertetése, élővé tétele a gyerekek számára. Nem mindegy azonban, hogy milyen eszközökkel, módszerekkel kívánjuk ezt a célt elérni. A Ghymes együttes zenei anyaga különösen alkalmas arra, hogy hozzájáruljon e feladat valóra váltásához.

Szarka Gyula – ének, gitár

Szarka Tamás – ének, hegedű

Kún Csaba – szintetizátor

Jelasity Péter – szaxofon

Műsoridő: 45 perc

A részletes gyermeknapi programsor az alábbi bejegyzésben található!

Városi Gyermeknap a Göndöcs-kertben

Címkék: , , , , , ,
Skip to content