info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Folytatódik a Térzene utcai koncertsorozata

A Szegedi Kürtkvartett zenél a Térzene Program keretében szombaton délután 4 órától a gyulai vár tövében.

A teljes hétvégi programsort itt találod meg, de előbb olvasd végig a cikket!

Gyulán is folytatódik a városban az elmúlt héten indult Térzene sorozat. A kezdeményezés célja köztéri klasszikus zenei hangversenyek rendezése országszerte, Magyarország minden 5000 főnél nagyobb településén. A meghirdetett alkalmak a családok, lakók hétvégi programjait gyarapíthatják és ingyenesen látogathatók. A gyulai hangversenyek természetesen remekül szolgálják a város idegenforgalmát is. A Nemzeti Komolyzenei Stratégia keretében megvalósuló köztéri koncertekkel a szervező kulturális kormányzat célja, hogy a klasszikus zenét olyanokhoz is eljuttassa, akik nem találkoznak vele mindennapjaik során – vagy, mert a családi környezetükben nem érték a klasszikus zene, vagy, mert anyagilag nincs rá lehetőségük, hogy koncertre járjanak, zenét tanuljanak.

A június 13-án fellépő együttes tagjai Szeged város professzionális muzsikusai. A Szegedi Szimfonikus Zenekar kamaraegyüttesének repertoárja széleskörű és sokoldalú, amelyben a reneszánsz-, barokk-, klasszikus-, romantikus-, 20. századi klasszikus művek mellett jazz, filmzene, népzenei és könnyűzenei feldolgozások is megtalálhatók repertoárjukban.

A Szegedi Kürtkvartett gyulai koncertje 2020. június 13-án (szombaton) 16 órakor kezdődik a vár tövében. A sorozat eseményei a folytatásban is szombat délutánonként kerülnek majd megrendezésre – egyelőre a Várkertben.

Fotó: Rusznyák Csaba/Gyulai Hírlap
Címkék: , , , , , , ,
Skip to content