info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544
A németvárosi olvasókör hagyományainak feltárása című mintaprojekt célja, hogy a gyulai fiatalokat és időseket is bevonva feltárjuk a helyi ünnepi, játék és gasztronómiai hagyományokat, a németvárosi olvasókör történetét, interjúk, helytörténeti kutatások formájában. Az eredményeket egy kalendáriumban jelentetjük meg.

Ha szeretnél interjúk készítésében, helytörténeti kutatásokban részt venni, gyakorlatot szerezni, írni a kalendáriumba, jelentkezz!

Töltsd ki a jelentkezési ívet és küldd el mailben: a kovacsanett@gyulakult.hu címre vagy hozd be személyesen az Erkel Ferenc Emlékházba. (Gyula, Apor Vilmos tér 7.)

A németvárosi olvasókör hagyományainak felélesztése igazán életrevaló kezdeményezés. A tervezettel összefüggésben említhető, leginkább illetékes személy Kovács Anett történész, az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. munkatársa.  A kezdeményezéssel összefüggésben előre kívánkozik a szándék, mely szerint kiemelt cél a németvárosi olvasókör hagyományainak felélesztésén, feltárásán túl a helyi gasztronómia, játék- és ünnep értékeinek kutatása, bemutatása és közösségfejlesztő modell létrehozása a helyi lakosság, intézmények, szervezetek bevonásával.

A kezdeményezésről bővebben az alábbi cikkben!

Németvárosi olvasókör hagyományainak felélesztése – Nyitórendezvény

Címkék: , , , , , ,
Skip to content