info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

A gyulai művház kínálata messze és távol talán az egyetlen fix tájékozódási pont a tavaszi programkínálati tengeren. A nyilvánvaló túlzásban azért van igazság, hiszen ahogyan eddig, továbbra is töretlenül rohamoz az intézmény kult alakulata, nagyon kevés olyan program van, ami nem teltházas. Repisky Dániel csapatkapitány, illetve rendezvényszervezési csoportvezető vezényletével 2020. tavaszán is az az alapvető stratégia, hogy a kellőképpen gólerős kínálattal minden korosztályt igyekeznek megnyerni, s teszik mindezt csalafinta módon csábító eseménylánc megrendezésével.

A jelenlegi időszakra vonatkoztatható „főszezon kezdete” kifejezés azért nem helytálló, mert a művelődési központ munkatársai nem tartottak szünetet, nem álltak le az edzésekkel, a taktikai elemek gyakorlásával és a tétmeccsekkel a téli időszakban sem. Az évszakok váltakozása némileg hektikusan alakul, napra-nap, évszakra-évszak jelleggel történik, ezzel szemben a művház idén is kiszámítható, megbízható, nyertes összeállítással lép pályára. Vegyük hát sorra a már az idézőjeles évad kezdetén győztesnek kikiáltott, korosztályokra bontott rendezvénycsomagot!

Mindebben Repisky Dániel állt rendelkezésre.

A gyerekek részére ezúttal is számos újdonsággal és számtalan jól működő elemmel szolgálunk:

 • Rajzpályázat zajlik Gyula gyermekszemmel, illetve Mit jelent nekem Gyula? címmel. A pályázat eredményhirdetése március 31-én lesz, ekkora valósul meg a beérkezett pályamunkákból összeállított kiállítás. A felhívást megkapták az iskolák, ha valaki pályázni szeretne, még megteheti. (A pályamunkák A/3-as méretben bármilyen technikával készülhetnek, a beérkezési határidő március 20.)
 • A Kicsi Gesztenye Klubnak köszönhetően április 4-én jön Olly és a fogorvos.
 •  A gyermekszínház utolsó állomása május 6-án lesz, akkor a Turay Ida Színház színművészeinek előadásán, vagyis Kukac Kata kalandjain derülhetnek a lurkók. Külön öröm, hogy az alkalmakra nem csupán a gyulai gyerekek sorakoznak fel és így minden bemutatóra majd ezer gyermek érkezik a művházba.
 •  A városi gyermeknap idén is nagy attrakciónak ígérkezik, a május 31-én tartandó esemény a Várkertben lesz megtartva, a részletes programot később tesszük közzé.

Csakúgy az ifjúsági korosztály részére:

 • Március 2-án színházi előadás lesz a Vigadóban, „Megszentelt múltunk magyar mesét mond” címmel, közreműködik Szőke István Attila színész.
 • Folytatódik az Ifjúsági Hangversenysorozat, a Melodika Project „Klasszikus Zene? Ez Komoly?” címmel jön március 17-én, április 21-én pedig a Deja vu Quartet érkezik egy valódi csemegével, a Haydn-től Michael Jackson-ig című produkcióval.
 • Diákönkormányzati szakmai nap lesz április 1-én, ezt az Ifjúsági Központtal közösen szervezzük.
 • Az Ifjúsági bál szintén az Ifjúsági Központtal közös produkció, április 3-án valósul meg a Vigadóban ez a sokak által várt nagyszabású rendezvény.
 • Az ifjúsági filmvetítés keretében ezúttal egy Oscar-díjra is jelölt amerikai film a „Sráckor” lesz látható, ezt követően Fodor György tanár úrral lehet beszélgetni a látottakról.

A felnőttek sem maradnak ki a jóból:

 • A Székely Aladár Fotóklub évfordulós kiállítása március 5-én nyílik az első emeleti előtérben, s a tárlat április derekáig tekinthető majd meg.
 • A földszinti galériánál az az alapvetés, hogy bemutatkozási, kiállítási alkalmat szolgáltat a helyi, a városi és a megyei alkotók részére, azonban több Békés megyénk kívüli művész is élt már ezzel a lehetőséggel. A következő kiállításon Harangozó Ilona Bimbi munkáit láthatják „Színekről álmodom” címmel március 12-től.
 • A képzőművészeti különlegességek mellett színházi élmény is lesz bőven, Na, de államtitkár úr! címmel április 14-én érkezik egy szuper előadás. Április 2-án lesz látható Ray Cooney: Páratlan páros című darabja. Érdemes rámozdulni a jegyekre, mert vészesen fogynak a helyek!
 • Legközelebb, március 9-én egy két felvonásos nagyoperett, a Marica grófnő szerepel majd a művház színpadán.
 • Március 20-án a 48. alkalommal megtartandó Városi Borverseny következik, ami tavaly például több mint 100 nevezett nedűvel büszkélkedhetett.
 • A Retro Művház Disco bulivonat április 4-én este indul, felszállás a Vigadóban!
 • Folytatódik a nyitott akadémia előadássorozata, azonban már csupán Kádár Annamária fellépésére lehet jegyet kapni. Az érzelmi intelligencia fejlesztéséről szóló esemény május 13-án várja az érdeklődőket.
 • Új dumaszínházi időpont is van, Aranyosi Péter és Badár Sándor április 28-án teszi próbára a rekeszizmokat.
 • Május 1-én majális leszen, a részletes programot rövidesen elérhetővé válik.
 • Az egyik legszínpompásabb eseményünket, a Gyulai Virágok Fesztiválját május 8-10. között rendezzük majd meg.

További érdekességekért érdemes kattintani!

A borítófotót Rusznyák Csaba, a Gyulai Hírlap munkatársa, míg Repisky Dániel portréfotóját Bencsik Ádám készítette. A focis kártyát Incze László követte el, a szövegért pedig Erdei-Kovács Zsolt felelős.
Címkék: , , , , , , , , , ,
Skip to content