info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Kis túlzással azt mondhatnánk, hogy A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont időszaki tárlatára érkező iskolai csoportok egymásnak adják a kilincset. Az ajtónyitáshoz elengedhetetlen kellék ténylegesen nem cserél gazdát, az azonban mindenféle ferdítés nélkül kijelenhető, hogy a Kincsek őrzője – 150 éves a gyulai Erkel Ferenc Múzeum című kiállítás iránt igencsak nagy az érdeklődés.

A gyulai diákcsoportok díjtalanul tekinthetik meg az ország harmadik legrégebbi vidéki közgyűjteményének történetét, különlegességeit bemutató összeállítást. Jönnek is szép számmal, azonban ami különösen dicséretes, hogy van egy iskola, melynek pedagógusai, tanulói kiugró érdeklődést mutatnak.

A nem létező leglelkesebb küldő intézmény címet már meg is ítélhetjük a Nicolae Bălcescu Román Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium részére, hiszen eddig összesen hét csoportot regisztráltak. Mint a legutóbbi látogatás alkalmával a tanárnő elmondta, jó szívvel ajánlja a kiállítást, sokat épülhetnek, tanulhatnak belőle a diákok és a tanítók, tanárok is.

Ruzsáné Gombos Éva, a harmadik osztályos tanulókat kísérő tanerő kifejtette, az iskola nincs messze a kastélytól, könnyedén regisztráltak és egy irodalomóra keretében jöttek el. – A gyerekek nagyon érdeklődőek és különösen tetszik nekik az interaktivitás, valamint az is, hogy sok mindent kézzelfoghatóan lehet megtapasztalni – tette hozzá.

– A fokozott érdeklődés annak tudható be, hogy már a legelső csoport vezetője és a diákok is igen pozitív tapasztalatokról számoltak be, ezért a többiek is kapva-kaptak az alkalmon – fejezte ki, végül kiemelte: bátran ajánlja mindenkinek, érdekes a tárlat és hasznosan lehet itt eltölteni az időt. Hangsúlyos motívum, hogy a múzeum munkatársainak személyében szakavatott kalauzok állnak rendelkezésre.

Nagy Adrienn néprajzos muzeológus és Cseresznyés János történész vezeti az iskolai csoportokat.

Érdeklődni, regisztrálni a 66/650-218 számon és/vagy a kastely@gyulakult.hu mail címen lehet!

Címkék: , , , , ,
Skip to content