info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Négy előadás szerepel a 2019/2020. évad gyermekbérlet sorozatában: Topolcsányi Laura: A didergő király, Győri Péter: Betlehem csillaga, A rendíthetetlen ólomkatona és végül, de nem utolsó sorban Bálint Ágnes: Az elvarázsolt egérkisasszony.

Gyermekbérlet
2019/2020

A gyermekbérlet előadásairól, az időpontokról és dátumokról, valamint a jegy- és bérletárakról szóló információkért érdemes a gyulai Művházat telefonon a (66) 463 544 számon, mailben a muvhaz@gyulakult.hu címen keresni vagy nyitvatartási időben személyesen felkeresni!

Topolcsányi Laura: A didergő király

zenés mesejáték Móra Ferenc verses meséje alapján a Turay Ida Színház előadásában
Rendező: Nyírő Bea

Nekeresd ország Nevenincs királyának mindene megvan, mégis boldogabb nála még a mezítlábas kisgyermek is. Hiába fűtik be a hatalmas kandallót, hiába bugyolálják aranyos palástba – a király rettenetesen fázik, sőt mi több: didereg! Mikor már a csengő barack, a mosolygó alma, de még a szóló szőlő venyigéje is tűzre kerül, betipeg egy pici lány a hatalmas trónterembe, s azt kérdezi mézédes hangján a farkasbundában vacogó királytól: miért szedette le a házuk tetejét, hiszen most megfázik a babája… A didergő királynak megolvad a szíve, babaruhának ígéri bársony köntösét és menten kitárja ajtaját, hadd tóduljon be fázó népe, hadd lakjon jól a legkedvesebb vendégsereg…

És hadd kapjon a mi legkedvesebb vendégseregünk, a gyermekközönség egy csodás, zenével átszőtt, igazi bíborpalástos, fényes-tróntermes mesejátékot.

 

Győri Péter: Betlehem csillaga

zenés mesejáték a Turay Ida Színház előadásában

Rendező: Nyírő Bea

Télre járt már az idő midőn Józsefnek és Máriának Betlehembe kellett mennie, Augusztus, a római császár parancsára. Betlehemben már csak egy istálló volt üres, hát behúzódtak oda. Itt született meg éjjel a kis Jézus, az Isten fia, kiről az Úr angyala szólott Máriának. Midőn a kis Jézus született, egy ragyogó fényes csillag jelent meg az égen, messze földön hirdetve a Megváltó érkezését. Az előadáson többek között magyar, francia, dél-amerikai, angol gyermekdalok csendülnek fel.

 

Bálint Ágnes: Az elvarázsolt egérkisasszony

zenés mesejáték a Fogi Színház előadásában

Rendező: Szabó Zsuzsa

Ez a mese télen, talán éppen karácsony előtt kezdődik. Sűrűn hull a hó, az ablakpárkányon terített asztal várja a galambokat, cinkéket, poszátákat. Cukoranyó mézeskalácsboltjának kirakatában finomabbnál finomabb édességek illatoznak. S ni! Egy egérke ácsingózik a bolt előtt. Cukoranyó megszánja az agyonfagyott, éhes kis jószágot. Befogadja házába. Vaníliaillatban pörkölt mogyorón és mákoskalács-morzsákon élhetne eztán egérkénk. Ám jóformán még bele sem szokik a puha-meleg kényelembe, fura dolog, varázslat történik vele.

Egy pillanat alatt boszorkánnyá változik. Igaz, figyelmeztette őt Cukoranyó, hogy a kirakat díszét, a mézeskalács házikót és benne a mézeskalács boszorkát nem szabad megenni. Megkóstolni se szabad. Csak egy apró harapás volt, de a varázslathoz, úgy látszik, ennyi is elég. Szegény Fáni! – mert ezt a kedves nevet kapta egérkénk Cukoranyótól. Mennyi próba vár rá!  Fáni persze legtöbbször megállja a helyét. Kalandos útjain néhol még jól is érzi magát. Mégis inkább a régi kis egér szeretne lenni Cukoranyó házában. Vajon megtörik-e a varázslat?!

Címkék: , , , , ,
Skip to content