info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544
Beindult, mit beindult meg sem állt a gépezet! Mármint az Erkel Ferenc Művelődési Központ rendezvényszervezési agytrösztje. Mint ahogyan az már korábban is alapvetésnek volt tekinthető, továbbra is nagy nyomatékot kap a családok, kisgyermekes szülők, lurkók iránti fokozott figyelem. A Családi szombat délután elnevezésű programsor második évada most szombaton (február 17.) veszi kezdetét!

A cél, hogy egy olyan rendszeres programsorozat legyen a városban (leszámítva, illetve kiegészítve az Almásy-kastély látogatóközpont és a vár szombati eseményeit), melyen az egész család nyugodt szívvel részt tud venni. A gyermek- és családbarát szórakozás, szórakoztatás mellett a játékos ismeretterjesztés is megjelenik, mint Kiss János szervező fogalmazott, a népszokások, népi játékok megismertetése naptár szerint halad. A kézműves játszóház mellett a mesék, bábszínházi előadások is igazodnak a hagyományos képzettársításhoz.

Hiánypótló eseménysor, az érdeklődés fokozatos emelkedést mutat, a Családi szombat délután népszerűsége felfelé ível – folytatta a szervező, hozzátéve: a most szombaton startoló széria négy részből áll, két esetben a mezőberényi Fénysugár Bábszínház ad elő: A három kismalac című bábjáték lesz az idénynyitó program egyik eleme, a másik pedig – közkívánatra – Pepe Manó műsora. A későbbiekben pedig fellép még a Művházban próbáló egyik tündéri közösség, a Nevess! Ints! Bábcsoport is.

Február 17. szombat 16.00

A HÁROM KISMALAC – A FÉNYSUGÁR BÁBCSOPORT BÁBELŐADÁSA

Március 31. szombat 16.00

„Jóból is megárt, ha sok”

PEPE MANÓ HÚSVÉTI MŰSORA

Április 21. szombat 16.00

KACOR KIRÁLY

MACKÓÉBRESZTÉS – A NEVESS! INTS! BÁBCSOPORT MESEJÁTÉKA

Május 5. szombat 16.00

PIROSKA ÉS A FARKAS – A FÉNYSUGÁR BÁBCSOPORT MESEJÁTÉKA

A gyermekszínházi előadások után, minden alkalommal Bábika Népi Játszóház is várja a tradícionális kikapcsolódásra, játszva tanulásra nyitott családokat. A belépő 800 forintot kóstál, de természetesen a legapróbb csemetéktől nem szednek belépőt a Művház vajszívű munkatársai.

⊂((・▽・))⊃

Címkék: , , , , , , , , , ,
Skip to content