info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544
Dombi Ildikó és Görgényi Ernő a gyulai Almásy-kastély százötvenezredik látogatóját köszöntötték csütörtökön. A felújított műemléket kevesebb mint két év alatt látogatták meg ennyien. Egy Füzesgyarmaton üdülő, Budapesten élő pár és kisfia volt a szerencsés 150. ezredik látogató.

A köszöntésről szóló részletes cikk csupán egy kattintásra található!

Görgényi Ernő polgármester az MTI-nek elmondta, hogy a 2016-os 476 ezer vendégéjszaka után tavaly félmillió fölé nőtt ez a szám, ami rekord, csaknem tízszázalékos emelkedés a fürdőváros életében. A pontos adatok február közepén lesznek meg – egészítette ki.

A városvezető ismertette, hogy az európai uniós Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatán egymilliárd forintot nyertek el, amelyből az 1896-ban átadott Szent Miklós-park felújítása mellett szeretnének egy báltermet kialakítani az Almásy-kastély mostanáig nem használt mellékszárnyában.

Nagy az igény a rendezvényterem iránt, speciális gasztrotörténeti- és wellness élményeket szeretnénk itt nyújtani a vendégeknek – közölte. Hozzátette, jelenleg a kiviteli terveket készítik, a közbeszerzést várhatóan nyáron írják ki, a fejlesztéssel 2019 őszére kell elkészülniük. A közel 2,5 milliárd forintból felújított Harruckern-Wenckheim-Almásy-kastélyt 2016 márciusában nyitották meg.

Dombi Ildikó, a kiállítótérként működő intézmény működtetéséért felelős önkormányzati cég ügyvezetője azt közölte, a közeljövőben készülnek megünnepelni a pusztulástól megmentett műemlék második születésnapját, és csak felnőtteknek szóló tematikus tárlatvezetésekkel, valamint szerelemjóslással készülnek a Valentin-napra.

MTI

Fotó: Incze László

Címkék: , , , ,
Skip to content