info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Arcok – Lelkek – Érzelmek címmel nyílik kiállítás április 11-én, Gyulán, a művelődési központban. A különleges tárlat legfőbb apropóját egy nemzetközi alkotótábor adja, melynek részleteiről a szervező, az Üzbegisztánból származó Alim Adilov adott tájékoztatást. Mint fogalmazott, a cél az, hogy felpezsdítsék a város kulturális életét, a résztvevők inspirálják egymást, és a közös alkotás által tanulhassanak egymástól.

Alim Adilov alkotásai mellett Angyal-Asloviciu Anikó, Arthur Braginsky, Bazán Vladimir, Buday Mihály, Harsányi Zsuzsanna, Illés Major Julianna, Marie Korovina, Papp Gábor, Slajf Sándor, Soós Tibor és Zajácz Tamás művei tekinthetők meg.

A tárlatot 17 órakor Kónya István alpolgármester nyitja meg, méghozzá az Erkel Ferenc Művelődési Központban.

A szervező a szentpétervári akadémiát végezte el, továbbképzésen vett részt Angliában, 27 éve él Magyarországon. Mint fogalmazott: debreceni lányt vett feleségül, két felnőtt gyermekük van, akik Solymáron laknak.

– Nagyon szeretem Magyarországot, mert amellett, hogy szép, az emberek igazán kedvelik a különféle művészeteket, másképpen közelítenek a kultúrához – fejtette ki. Hozzátette, jelentős, nagy művészek éltek és alkottak itt, akiknek a nyomai számos esetben tetten érhetők.

Gyula nagyon szép történelmi város, ahol igazán kedvesek az emberek és már a kezdeti lépésekkor nyitottsággal fogadták az alkotótábor ötletét – tette hozzá.

Eltérő technikák, különféle stílusok találkoznak a táborban. Lehetőség adódik arra, hogy a résztvevők tanuljanak egymástól és a közös alkotás által inspirálódjanak, fejlődjenek.

Az alkotótábor résztvevőinek alkotásai április 24-ig tekinthetők meg.

Címkék: , , , , , , , ,
Skip to content