info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Nemrégiben zajlott a Mátyás király mese- és mondamondó verseny, az eseménynek a Gyulai Vár lovagterme adott otthont. A megmérettetésen 15-15 4. és 5. osztályos tanuló vett részt, a kisdiákok 70-80 km-es körzetből érkeztek hozzánk.

A háromfős zsűri, Marsi Katalin nyugalmazott pedagógus, Balog-Niedermayer Hermina, a János Mogyoróssy Városi Könyvtár munkatársa és Baracsi István pedagógus mindkét korosztályban három lányt és három fiút díjazott, valamint különdíjakat is kiosztott.

Kisné Czeglédi Márta, a Mogyoróssy János Városi Könyvtár munkatársa elmondta, Mátyás király történelmünk része és az ő személye ehhez a várhoz is kapcsolódik, hiszen tudjuk, hogy ő adományozta a fiának, Corvin Jánosnak.

A gyerekeknek, fiataloknak is fontos tudniuk, ismerniük ezt a történeti momentumot, és a meséknek tovább kell élniük, ami a mi feladatunk is – tette hozzá. A gyermekkönyvtár munkatársa kiemelte, a mesék és mondák olyan jellegűek, melyeket egymásnak is el tudnak mondani a gyerekek.

Ha ezen túl nem csupán a Mátyás királyról szóló mesék iránt érdeklődnek majd, hanem más meséket és mondákat is megtanulnak, akkor már nyugodtak lehetünk a jövő felől – húzta alá végül Kisné Czeglédi Márta.

További érdekességekért érdemes kattintani!

Címkék: , , , , , , , ,
Skip to content