info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által szervezett országos eseménysorozat, a Turizmus Akadémia gyulai állomásának a Hunguest Hotel Erkel adott otthont. A december 4-én megtartott rendezvény csúcspontjaként megtartott pódiumbeszélgetés különleges területekre koncentrált, a „Hogyan feleljünk meg az akadálymentes, a szenior és az orvosi turizmusban résztvevő célcsoportok igényeinek?” címet viselte.

A pódiumbeszélgetésen, a jó hazai gyakorlatok bemutatására, továbbá a jövőbeli lehetőségek kifürkészésére hivatott eszmecserén Fekete-Dombi Ildikó, az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. kiállítóhelyekért felelős ügyvezető igazgatója, Komoróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Vozár Márton, a Békés Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara alelnöke vett részt. A moderátori, kvázi műsorvezetői feladatokat az MTÜ egészségturisztikai igazgatója látta el.

Mint Juhász Szabolcs elmondta, kiemelt fontossággal bír, hogy az akadálymentesség, a szenior és az orvosi turizmus vonatkozásában pontosan tudjuk, milyen lehetőségekkel számolhatunk. Tudni szükséges, hogy ez a három terület a turisztikai vendégforgalmon belül milyen arányt képvisel és azt is, milyen fejlesztéseket lehet majd a későbbiekben megvalósítani. – Az elsődleges és legfontosabb cél, hogy minél inkább ki tudjuk szolgálni a vendégeket, minél inkább meg tudjunk felelni az elvárásoknak és, hogy pontosan tudjuk mik azok a beavatkozások, fejlesztések, amelyek segítségével még több turistát tudunk majd ezekbe a szegmensekbe Magyarországra hozni.

A turisztikai ügynökség eltelt időszakban kifejtett tevékenységével összefüggésben részletezte, nagyon komoly marketing-kommunikációs feladatokat végeztek, meghatározták és kidolgozták az ország márkát, annak arculatát, belföldi és nemzetközi kommunikációs kampányokat indítottak. Juhász Szabolcs kérdésre kifejtette, Gyula és Békéscsaba olyan turisztikai célpontnak tekinthető, ami országos viszonylatban a tíz legkeresettebb desztinációként jellemezhető.

Jelenleg öt, kormányhatározatban nevesített térség szerepel, ezek között Gyula és Békéscsaba térsége is megtalálható. Ez természetesen kézzelfogható előnyöket jelent, mivel ezeknek a régióknak a fejlesztéséhez külön pályázati forrásokat is biztosítanak. – Az elkövetkezendő időszakban az örökség- és egészségturizmus adottságai okán inkább a belföldi célcsoportok kerülnek majd előtérbe, azonban a határ közelsége sem elhanyagolható szempont – közölte, aláhúzva: a helyi szereplőket mindenképpen bevonják ebbe a folyamatba és velük együtt egy közös álláspontot szeretnének kialakítani, valamint az intézkedéseket velük közösen meghozni.

További érdekességekért érdemes kattintani!

Fotó: Incze László
Cikk: Erdei-Kovács Zsolt
Címkék: , , ,
Skip to content