info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544
Öt nap alatt több mint félszáz csomag gyűlt össze az Almásy-kastély kápolnájában és hasonló mennyiség a baptista imaházban. A látogatóközpontként működő kastély a baptista gyülekezettel közösen csatlakozott a szeretetszolgálat idei felhívásához. A kezdeményezés sokakat megérintett, a felajánlások révén az imaházban és a kápolnában december 12-17. között egyre csak gyűltek a gyerekeknek készített ajándékcsomagok.

A felajánlásként érkezett ajándékok a családsegítő központhoz kerülnek. Ennek kapcsán Matuz József lelkipásztor, a helyi kezdeményezés koordinátora úgy fogalmazott, pontos mennyiséget egyelőre nem tud mondani, mert még december 18-án is hívták telefonon, Erkel Ferenc Gimnáziumból, hogy lenne még jó pár ajándék, amit szeretnének átadni.

A kezdeményezés üzenetével összefüggésben elmondta, ismeretlenül is szükséges segíteni a rászorultaknak, ez örömet okoz annak, aki adja és annak is, aki kapja. – A felajánlás során, a gondolat megszületésekor, az ajándék elkészítése közben, az ajándékozás előtt és alatt formálódik valami az ember lelkében, amire azt lehet mondani, hogy Krisztus szerint, Isten szerint megmozdul valami – fogalmazott.

Matuz József, baptista lelkipásztor, az akció gyulai koordinátora és Illikné Kukla Ildikó kulturális szervező, múzeumpedagógus, az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. munkatársa a kastély kápolnájában

A gyulai gyülekezet több mint egy évszázada működik, a jószolgálati tevékenység a kezdetektől fogva meghatározó, csakúgy, mint az Almásy-kastély esetében. Az Almásy-család tagjai igen nagy hangsúlyt fektettek a jótékonyságra. A 20. század első harmadában több főúri családtag munkálkodott azon, hogy a nehéz sorsú embertársaiknak segítséget nyújtsanak.

Dombi Ildikó, a kastélyt is működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. kiállítóterekért felelős ügyvezetője korábban úgy fogalmazott: minden munkatársam nevében mondhatom, nagy örömünkre szolgál, hogy segíthetjük ezt a kezdeményezést. További részletek, információk a gyulai cipősdoboz-akcióról.

Összesen több mint 100 gyermek karácsonya lehet szebb a gyulai cipősdoboz-akció révén

Ha segíteni szeretnél, mindig van jó alkalom: felajánlásokat továbbra is szívesen fogadnak a kastélyban, melyek ezúttal a Gyulai Nagycsaládosok Egyesületéhez kerülnek. Írj a kastely@gyulakult.hu mailre vagy hívd nyitvatartási időben, keddtől-vasárnapig 10-18 óra között a 06-66/650-218 telefonszámot.

Címkék: , , , , , ,
Skip to content